Ο Γ. Καμίνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μίλησε στις 24/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την διανομή αγαθών από την Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής:

«Εμμένω πρώτα από όλα στο θέμα της νομιμότητας. Η νομοθεσία λέει ότι οποιοσδήποτε θέλει να κάνει κάτι σε μια πλατεία εκτός από συγκέντρωση, διαδήλωση ή έκφραση ιδεών, λόγου χάρη να τη χρησιμοποιήσει
για συναυλία ή για να πουλήσει κάτι, απαιτείται άδεια οπό τον Δήμο.
Οι άνθρωποι αυτοί επιμένουν να μην ζητούν άδεια του Δήμου. Επιτέλους η κρίση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, για να ξεχαρβαλώσουμε την πόλη. Χαρακτηρίζω πολιτικά απαράδεκτη αυτή την διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες, διότι ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να προάγει έμπρακτα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η πείνα δεν έχει διαβατήριο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και αυτό. Την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι απαράδεκτο να έρχονται κάποιοι και ουσιαστικά να ενσπείρουν το μίσος μεταξύ των κατοίκων της χώρας. Αυτό είναι μια σημαία που θα πρέπει να την κρατήσουμε ψηλά. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι είμαστε μια κοινωνία με πολλά προβλήματα -το μεταναστευτικό έτσι όπως ουσιαστικά έχει προκύψει χωρίς πολιτική δημιουργεί προβλήματα- αλλά δεν θα ξεχάσουμε τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές.
Έχουμε την εκκλησία που μοιράζει χιλιάδες μερίδες φαγητού καθημερινά, έχουμε τον Δήμο που διανέμει εννέα χιλιάδες μερίδες φαγητού και ουσιαστικά προμηθεύει με είδη, τρόφιμα ρούχα κ.λπ. τρεις χιλιάδες άπορες οικογένειες. Δομές υπάρχουν. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κάνουμε την ανθρώπινη πείνα και ανάγκη, σόου στις πλατείες».

* Για τη Δημοτική Αστυνομία:

«Ακόμα και το σημερινό γεγονός του συσσιτίου δείχνει πόσο εσφαλμένη ήταν η βεβιασμένη απόφαση κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Και το λέω αυτό, διότι έπρεπε να έρθω σε συμφωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης επ' αυτού, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.
Πείτε ότι δεν συμφωνούσαμε σε κάτι και ότι τελικά εγώ είχα μια άποψη για το πως πρέπει να λειτουργήσει η πόλη και ότι το συγκεκριμένο συσσίτιο δεν έπρεπε να γίνει και είχα έναν υπουργό Δημόσιας Τάξης απέναντί μου, ο οποίος δεν θα ήταν διατεθειμένος να προασπίσει τη νομιμότητα όπως προς τιμήν του κάνει ο κ. Δένδιας. Δεν πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δήμαρχος της Αθήνας θα έπρεπε να έχει στη διάθεσή του τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες της για τους πολίτες και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες; Αυτό δεν καταδεικνύει πόσο βεβιασμένη ήταν αυτή η απόφαση;».

* Για τον τρόπο αντίδρασης της ΚΕΔΕ στις αλλαγές που αφορούν αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης:

«Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να παραιτηθούν οι δήμαρχοι. Αυτό είναι ένα έσχατο μέσο. Καταλαβαίνω ωστόσο τους συναδέλφους, οι οποίοι λένε ότι εδώ ουσιαστικά επλήγη μια βασική αξία, επλήγησαν οι δήμοι, στον πυρήνα των οποίων δεν υπήρξε μια απλή περικοπή εσόδων, δηλαδή μια πολιτική που μπορεί κάποιος να κάτσει να την συζητήσει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα