Ο Γ. Ντόλιος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Γιώργος Ντόλιος, μίλησε στις 24/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση:

«Πρόκειται για ένα επίκαιρο ζήτημα ενόψει της τουριστικής περιόδου και επικαιροποιήθηκε ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών που μίλησε για ένα πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ήδη προκύψει της τάξης των 520 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα και αν υπολογίσει κάνεις ότι με μια τέτοια μείωση του Φ.Π.Α, θα υπάρξει μια
υστέρηση εσόδων, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι επαρκές για να καλύψει την όποια μείωση. Αν και η βέβαιη εκτίμηση μας είναι ότι όχι απλώς δεν θα υπάρξει μείωση εσόδων, αλλά θα υπάρξει και αύξηση μάλιστα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το ΠαΣοΚ είναι ένα κόμμα που ψήφισε όλα τα μνημόνια. Έχει κρίνει και έχει δηλώσει παντοιοτρόπως ότι η σπουδαιότερη παράμετρος για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η πολιτική σταθερότητα. Εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν για ένα τέτοιο ζήτημα, να προκαλέσουμε κυβερνητικούς τριγμούς, που θα αποσταθεροποιήσουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοια σκέψη. Αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη γνώμη μου, είπε ένα "όχι", χωρίς να το πολυσκεφτεί. Νομίζω ότι οφείλει να το ξανασκεφτεί, να υπάρξει μια επίσημη επικοινωνία με τους δανειστές και τους εταίρους και να θέσει το ζήτημα με βάση την επιχειρηματολογία που σας είπα ή να αποκτήσει και άλλα στοιχεία, για να προσθέσει επιχειρήματα».

* Για τον ανασχηματισμό και το κυβερνητικό έργο:

«Πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση, διότι εκτιμήσαμε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε, ούτε τότε, ούτε τώρα, να οδηγηθεί στις εκλογές. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Υπάρχει θέμα όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Πρωτίστως αφορά τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά αφορά και όλους μας, την χώρα πρώτα και βεβαίως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχουν θέματα στα οποία παίρνονται αποφάσεις και στην συνέχεια δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι. Πολλές φορές η μη επίτευξη των στόχων οφείλεται στο ότι υπήρξαν λάθος προβλέψεις, για παράδειγμα, στον βαθμό της ύφεσης -η οποία επηρεάστηκε και από τις εξελίξεις στην Κύπρο-, πάρα πολλές φορές όμως η μη επίτευξη των στόχων οφείλεται στην ελλιπή αποτελεσματικότητα κάποιων υπουργείων ή κυβερνητικών τομέων».

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι ένα κομμάτι που έχει ένα προσωπικό στοιχείο φαντάζομαι, που ενδεχομένως θα επιλυθεί με τις κυβερνητικές αλλαγές που προετοιμάζονται, όπως όλοι ξέρουμε...

Γ. Ντόλιος: «Για μένα είναι έλασσον ζήτημα το αν κάποιοι από εμάς θα συμμετάσχουν ή όχι στην κυβέρνηση».

Δημοσιογράφος: Κάποιοι από εσάς... εννοείτε όσον αφορά στο ΠαΣοΚ αν θα αυξηθεί η συμμετοχή;

Γ. Ντόλιος: «Ναι. Αυτό δεν είναι σημαντικό ζήτημα. Σημαντικό είναι να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα