Ο Γ. Πανούσης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Θεοδόση και Φρόσω Ζαγορίτου. Για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο,

μεταξύ άλλων είπε:

«Ήταν αναμενόμενο. Πριν έξι μήνες, είχα πει ότι αυτή η ιστορία θα τελειώσει με αίμα. Δεν μπορεί να τελειώσει αλλιώς. Και δεν έχει σημασία η αστυνομική εκδοχή.
Όποιος και να ήταν, ό,τι και να είχε στο μυαλό του και ό,τι συμφέροντα και να εξυπηρετούσε, αυτή τη στιγμή δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένας χώρος μη ασφάλειας σε πολλά πράγματα, ότι η Δημοκρατία μας είναι ανίσχυρη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τι έκαναν.
Δεν είναι μόνο το ότι σκότωσαν δύο παιδιά και τραυμάτισαν ακόμα ένα -και πρέπει να δώσει συλλυπητήρια όλη η Ελλάδα σε αυτές τις οικογένειες-, αλλά ήθελαν εξ αντικειμένου να δημιουργήσουν ένα ζήτημα στην ομαλότητα. Από Δευτέρα φοβάμαι ότι θα έχουμε προβλήματα ομαλότητας σε διάφορα σημεία. Και κοινωνικά και πολιτικά και άλλα...».

Keywords
Τυχαία Θέματα