Ο Γ. Πατούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στις 18/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τις καταγγελίες για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ,

μεταξύ άλλων, είπε:

«Εδώ και πολλούς μήνες είχαμε ζητήσει σε οποιαδήποτε μορφής καταγγελία, ονόματα μελών του συλλόγου μας που ενδεχομένως δεν τηρούσαν τουλάχιστον τους κανονισμούς λειτουργίας και τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασθενών. Μέχρι

σήμερα, κανένα όνομα δεν έχει φθάσει σε εμάς από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσουμε στις δέουσες πειθαρχικές ενέργειες και όπως έχουμε δεσμευθεί  θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θα πρέπει να είναι το ίδιο (σ.σ. το ασφαλιστικό ταμείο) σωστό στις υποχρεώσεις του. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει επιδείξει τα δέοντα δείγματα γραφής έναντι ασθενών αλλά και γιατρών.
Εμείς είμαστε υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του ηλεκτρονικού ελέγχου των πάντων. Αυτό που γίνεται εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες και δεν συνέβαινε στη δική μας, είχε ως αποτέλεσμα να φαινόμαστε ανήθικοι, γιατροί και ασθενείς... Ακόμα και μια μειοψηφία να μην κάνει καλά τη δουλειά της έχει αντίκτυπο στο σύνολο. Όσοι πλέον δεν κάνουν  σωστά τη δουλειά τους και αποδεικνύεται  θα πρέπει  να απομακρύνονται από το σύστημα (σ.σ. υγείας), διότι πλέον βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και θέλουμε να μην καταρρεύσει ο τομέας της  υγείας ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
Keywords
Τυχαία Θέματα