Ο Γ. Τραγάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, μίλησε στις 20/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τον κανονισμό της Βουλής και την ενδυμασία των βουλευτών:

«Εμείς έχουμε εντολή από τον πρόεδρο, διότι αυτά τα έχουμε συναποφασίσει, οποτεδήποτε χρειαστεί να εφαρμόσουμε τον κανονισμό σε ό,τι αφορά στα πειθαρχικά μέτρα. Και θα προχωρήσω περισσότερο. Αφορά
στην ευπρεπή ενδυμασία των συναδέλφων βουλευτών στις συνεδριάσεις. Είμαστε αποφασισμένοι όλοι μας, να μην μπορούν να εισέλθουν βουλευτές που φορούν μαύρα εφαρμοστά μπλουζάκια. Αυτό συνιστά προειδοποίηση. Άλλωστε το προβλέπει ο κανονισμός του κοινοβουλίου και θα εφαρμοστεί».

Δημοσιογράφος: Και τα μίνι στις κυρίες;

Γ. Τραγάκης: «Η ευπρέπεια στην περιβολή των κυριών αφορά στις ίδιες... Ο κανονισμός πάντως θα εφαρμοστεί. Θα μου πείτε τώρα, μήπως γινόμαστε τυπολάτρες; Από το να φθάσουμε στην άλλη άκρη... Πάντως, όταν συνάδελφος βουλευτής τόλμησε να έρθει με μπλουζάκι στο οποίο ήταν τυπωμένα συνθήματα, εγώ τον απέβαλα... Τα συνθήματα ήταν κατά του νομοσχεδίου που ψηφιζόταν και όπως αντιλαμβάνεστε δεν προερχόταν από τις τάξεις των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων. Τον παρακάλεσα να αποχωρήσει και εκείνος, προς τιμήν του, το κατάλαβε και αφού με ευχαρίστησε για την υπόδειξη, βγήκε έξω... Όλοι οι πρόεδροι δεν πρέπει να αφήσουμε το κοινοβούλιο, παρά την ιδιομορφία της σύνθεσής του, να εκτραχυνθεί σε καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να αποβούν ανεξέλεγκτες...».

Δημοσιογράφος: Το φοβάστε δηλαδή αυτό....

Γ. Τραγάκης: «Ασφαλώς, για αυτό και το καλύτερο φάρμακο σε αυτό είναι η πρόληψη».

* Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

«Θα υπάρξουν σίγουρα βελτιώσεις. Θα υπάρξει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως και ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Αναφορικά τώρα με την ουσία του θέματος. Αποτελεί νομοσχέδιο κατ' επιταγήν απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, να τονίσω ότι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε και φοβικοί με τους ξένους. Εάν τώρα ορισμένα φαινόμενα ρατσισμού μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες, απαράδεκτες και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τις αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο. Ο σχετικός νόμος δεν αφορά μόνον ένα κόμμα, όπως πολλοί ίσως νομίζουν. Αφορά την συμπεριφορά όλων και άπαντες κρινόμαστε και θα κριθούμε εξ ' αυτού».

Δημοσιογράφος: Εσείς προσωπικά συμμερίζεστε την άποψη ότι τα πράγματα εκτραχύνονται με ευθύνη των δύο άκρων, όπως λέγεται ..

Γ. Τραγάκης: «Εμένα με βρίσκει σύμφωνο η σχετική θεωρία».

Δημοσιογράφος: Δεν είναι πολιτικά και ιδεολογικά άκαιρο να ταυτίζεται ένα κόμμα της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή;

Γ. Τραγάκης: «Δεν το κρίνω πολιτικά, διότι είμαι προεδρείο, αλλά ανάλογα με τη συμπεριφορά εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου. Οι προκλήσεις είναι ένθεν κακείθεν. Βέβαια, η συμπεριφορά συγκεκριμένης παράταξης μπορεί να χαρακτηριστεί πολλές φορές από απαράδεκτη έως και αισχρή. Και αυτό θα πρέπει να το δούμε με το βλέμμα στο μέλλον. Όσον αφορά στη θεωρία των δύο άκρων, το ένα δεν τροφοδοτεί το άλλο κατά την άποψή μου. Διότι, δεν έχουν συνάφεια και επαφή. Απλώς οι ακραίες θέσεις από τη μία και την άλλη πλευρά, δημιουργούν προβλήματα. Και αυτό σημειώστε ότι δεν αφορά το ΚΚΕ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα