Ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα

Πολλά τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο αναφορικά με τη χώρα μας. Το Der Spiegel επισημαίνει ότι τα βάρη των περικοπών στην Ελλάδα θα σηκώσουν και πάλι εκείνοι που δεν κατέχουν πολλά, οι συνταξιούχοι, οι υπάλληλοι, οι άρρωστοι και οι ανάπηροι.

Αναφορά γίνεται από το γερμανικό περιοδικό και στη λίστα των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής,
Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής που παραιτήθηκε ως ύποπτος διαφθοράς, γράφει η εφημερίδα. Αναφέρει επίσης ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αποκαλύπτει ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι «πειραγμένη» κατόπιν απόφασης των Ευρωπαίων ηγετών προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Η Die Welt επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους που αναφέρουν ότι σε αντίθεση με τα όσα έχουν συμφωνηθεί έως τώρα, η Αθήνα δεν θα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 120 % του ΑΕΠ μέχρι το 2020. «Πιο σημαντικά, λένε, είναι τα έτη 2013 και 2014», οπότε και «τρέχει» το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης.

Η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, αναφέρει ότι το ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκάρντ θέλουν να επιστρατεύσει Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς προκειμένου να οικοδομηθεί ένα λειτουργικό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα