Ο γερμανικός Τύπος για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Το πλήγμα που έχει δεχθεί η ελληνική τουριστική βιομηχανία λόγω της κρίσης χρέους και, συγκεκριμένα, η δραματική μείωση του αριθμού των Γερμανών που σκοπεύουν να επισκεφτούν τη χώρα το καλοκαίρι απασχολεί σήμερα τις γερμανικές εφημερίδες. Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Die Welt αναφέρει ότι «οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα». Εξαιτίας των απεργιών, των επεισοδίων και των αρνητικών δημοσιευμάτων παρατηρείται κατακόρυφη

πτώση της τουριστικής κίνησης στη χώρα, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τουρισμό, «πολλές τουριστικές περιοχές προχώρησαν σε μειώσεις έως και κατά 30 %», σημειώνει η Die Welt, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα της Σκοπέλου, η οποία έχει εκπονήσει φέτος πρόγραμμα εκπτώσεων που θα ισχύουν για υπηρεσίες διαμονής, εστίασης, μετακίνησης κ.α. από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

Στη πρωτοβουλία του νησιού των Σποράδων αναφέρεται και το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε αντίστοιχο δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορείται «Χώρα της κρίσης με πληγωμένο κύρος - Με εκπτώσεις η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες». «Ιδίως οι Γερμανοί τηρούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση και αυτούς προσπαθούν να προσελκύσουν τώρα (οι Έλληνες) με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές», επισημαίνει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα