Ο Γ.Ρούσσος Στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών, Γιώργος Ρούσσος, μίλησε στις 27/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του έτους στην εφορία;

Γ. Ρούσσος: «Πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, είτε στις εφορίες, είτε στις τράπεζες
μέχρι το τέλος του μήνα. Αν δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα -μέχρι τις 30 του μηνός στην ουσία-, τότε τα τέλη διπλασιάζονται, εκτός εάν -από ό,τι φαίνεται- το υπουργείο αναγκαστεί να δώσει μια μικρή παράταση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν πάρα πολύ οι άνθρωποι και να μην πληρώσουν αυτό το δυσβάσταχτο πρόστιμο, γιατί και αυτό είναι παράλογο. Για μια ημέρα, ενώ σε άλλους φόρους μπαίνει 1% -2% κ.λπ., σε αυτή την περίπτωση γίνεται 100%».

Και πρόσθεσε: «Αυτή την εποχή, ό,τι ληξιπρόθεσμα έχουμε από διάφορες ρυθμίσεις, λήγουν την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα. Εν προκειμένω, είναι 30 του μηνός. 29 και 30 έχουν αναγγείλει οι εφοριακοί ότι έχουν απεργία, οπότε εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος φόρτος και ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν τα λεφτά ή περιμένουν να πάρουν κάποια λεφτά, για να πληρώσουν. Άρα, εκ των πραγμάτων, πιστεύω ότι μάλλον θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση από το υπουργείο Οικονομικών και για τα τέλη κυκλοφορίας και για αυτές τις υποχρεώσεις που λήγουν τις ημέρες της απεργίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα