Ο Γύρος του Κόσμου

Η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, για το πλαίσιο ανταλλαγής ομολόγων αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Οι πιστωτές της Ελλάδας έφυγαν, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται--Μια τεχνική ομάδα παρέμεινε στην ελληνική πρωτεύουσα, για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από το τηλέφωνο, αλλά είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν

από την κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο ανώτατες πηγές.

Bloomberg: Η συμφωνία για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων θα τεθεί σε εφαρμογή---Σε email που απέστειλε ο πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, IIF Τσαρλς Νταλάρα επεσήμανε ότι "τα στοιχεία της πρωτοφανούς εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών θα τεθούν σε εφαρμογή" αναφέρει το πρακτορείο.

Dow Jones News Wires: ΔΝΤ, Γερμανία πιέζουν για επιτόκιο κάτω από 4% στα ελληνικά ομόλογα.

Σε άλλα διεθνή θέματα, στις ΗΠΑ η άνετη νίκη του Νιουτ Γκίνγκριτς για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα κάνει κρίσιμη την αναμέτρηση στην Φλόριντα, αναφέρει το Reuters.

140 νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Κάνο της Νιγηρίας μεταδίδει το Bloomberg.

Κρίσιμο δημοψήφισμα στην Κροατία για την ένταξη στην Ε.Ε αναφέρει το AFP

Επίσης, το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει πως ένας άνδρας στη νοτιοδυτική Κίνα με διάγνωση της γρίπης των πουλερικών πέθανε.

To τουρκικό πρακτορείο Anadolu προκρίνει τις διαμαρτυρίες Τούρκων πολιτών στο Παρίσι εναντίον του νομοσχεδίου, που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Βασικό θέμα στο Ρωσικό πρακτορείο Itar Tass είναι η κατάληψη ενός προαστίου στην πόλη Ντούμα, της Συρίας από αντικαθεστωτικούς.

Την ίδια ώρα, το Reuters μεταδίδει πως ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γκάρι Κασπάροφ προβλέπει ότι εάν ηττηθεί ο Πούτιν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, δεν θα αφήσει την εξουσία και θα καταφύγει στη βία.

Επιμέλεια Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα