Ο Γύρος του Κόσμου

H αίτηση πτώχευσης της Eastman Kodak co, της πρωτοπόρου φωτογραφικής βιομηχανίας είναι το βασικό θέμα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Μετά από 132 χρόνια ζωής, η εταιρεία που κατασκεύασε την πρώτη φωτογραφική μηχανή χειρός και βοήθησε να έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες από το φεγγάρι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, κάτι σχεδόν αναπόφευκτο μετά το "πέρασμα"στην ψηφιακή τεχνολογία, σημειώνουν.

Bloomberg: Η Kodak

κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για προστασία

AFP: Η πρωτοπόρος Αμερικανική εταιρεία Eastman Kodak, η οποία απλοποίησε τη διαδικασία της φωτογραφίας για τον κόσμο, πριν από σχεδόν έναν αιώνα, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Reuters: H Kodak κάνει αίτηση για πτώχευση "προστασίας", εξασφαλίζει γραμμή πίστωσης από την Citigroup 950 εκ δολαρίων

Σε άλλα διεθνή - οικονομικά νέα, το ΔΝΤ αναζητά 600 δισεκατομμύρια, προκειμένου να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του ώστε να βοηθήσει και άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της Ευρωζώνης αναφέρει το Reuters, το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση του G20, στο Μεξικό αυτή την εβδομάδα.

Σε άνοδο τα Ασιατικά Χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι θα ενισχυθεί με νέους πόρους αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

Βγαίνει στις αγορές σήμερα η Γαλλία στην πρώτη απόπειρα, μετά την υποβάθμισή της από την Standard &Poor's, την περασμένη Παρασκευή, αναφέρει το Bloomberg. Θα αναζητήσει σήμερα 9.5 δισ ευρώ.

Στη γειτονική Τουρκία, η Άγκυρα καλωσορίζει τροπολογία που εγκρίθηκε από κοινοβουλευτική επιτροπή της Γαλλίας, σχετικά με το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αναφέρει το Anadolu.

Στις ΗΠΑ, το Αssociated Press προκρίνει τη διαμάχη Ομπάμα - Ρεπουμπλικανών για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Τέξας - Καναδά ύψους 7 δισ δολαρίων. Ο Ομπάμα μπλοκάρει την κατασκευή, οι Ρεπουμπλικάνοι επαναφέρουν το θέμα, αναφέρει με τη σειρά του και το Reuters.

Για το ίδιο θέμα, το γαλλικό πρακτορείο AFP αναφέρει ότι η Καναδική εταιρεία TransCanada ανακοίνωσε πως θα καταθέσει εκ νέου αίτημα για άδεια κατασκευής του αγωγού Keystone XL που θα ξεκινά από τον Καναδά και θα φθάνει στις ΗΠΑ, μετά την απόρριψη από τον Μπαράκ Ομπάμα της πρώτης αίτησης.

Σε άλλα διεθνή, το Iράν αναφέρει ότι είναι σε επαφές για την επανέναρξη συνομιλιών με Δυτικές χώρες - οι ΗΠΑ το διαψεύδουν, αναφέρει το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα