Ο Γύρος του Κόσμου

H έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή αλλά και τα εκτεταμένα επεισόδια και οι κασταστροφές, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα από το Βερολίνο, μέσω του υπουργού Οικονομίας, Ρέσλερ, αλλά και τα έξι βραβεία Grammy, που απέσπασε η Βρετανίδα Adele, είναι ορισμένα από τα βασικά θέματα των
διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν το νέο νόμο λιτότητας, την ώρα που η Αθήνα καίγονταν. Το Ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε έναν εξαιρετικά μη δημοφιλή νόμο λιτότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να αποφευχθεί η εθνική χρεοκοπία, την ώρα που καίγονταν κτίρια σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν σε όλη τη χώρα. Η ανταπόκριση του Reuters συνοδεύεται από φωτογραφίες από τις χθεσινές πυρκαγιές.

Με φωτογραφία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας που με τη «παρέμβαση» γκράφιτι γράφει πλέον του Βερολίνου... το Bloomberg αναφέρει: Αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών πλέον η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα σε μια εβδομάδα να απομακρύνουν την Ελλάδα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, μετά την έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας από την Αθήνα. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του χθες στην Welt am Sonntag επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα σωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», ωστόσο σημείωσε ότι παρ' όλα αυτά η χώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Roesler επισημαίνει «καλές οι ελληνικές αποφάσεις, αλλά χρειάζονται εφαρμογή» όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires ενώ προσθέτει πως «η Γερμανική Βουλή χρειάζεται την έκθεση της τρόικας για να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα».

Η Ελλάδα ενέκρινε το νέο πακέτο λιτότητας εν μέσω συγκρούσεων στην Αθήνα μεταδίδει το Associated Press. Για 120 τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια στην Ελληνική πρωτεύουσα κάνει λόγο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει αυτή την ώρα πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τις χθεσινές πυρκαγιές και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Και στη Ρωσία, το Ria Novosti μεταδίδει την είδηση ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πακέτο λιτότητας.

Στα διεθνή θέματα, τα 6 βραβεία Grammy που απέσπασε η Βρετανίδα Adele φιγουράρουν ως πρώτη είδηση στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που σημειώνουν πως η χθεσινή βραδιά επισκιάστηκε από τον θάνατο της βασίλισσας της ποπ Whitney Houston.

Την ίδια ώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν απήγγειλε τη Δευτέρα κατηγορίες εις βάρος του πρωθυπουργού Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι για προσβολή δικαστηρίου, επειδή αρνήθηκε να ζητήσει την επανάληψη δικαστικής διαδικασίας στην Ελβετία για υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων από τον πρόεδρο του Πακιστάν και επικεφαλής του κόμματός του, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην γειτονικ
Keywords
Τυχαία Θέματα