Ο Γύρος του Κόσμου

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελική διεργασία του μίνι-μνημονίου είναι βασικό θέμα στα διεθνή πρακτορεία αυτή την ώρα.

Bloomberg: Αναζητά συναίνεση για τη νέα δανειακή σύμβαση ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Παπαδήμος θα δει τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα, μετά από μια ακόμα αναβολή της συνάντησής

τους χθες, την ώρα που οι Έλληνες αξιωματούχοι και διεθνείς πιστωτές παζαρεύουν ακόμα τους όρους. Αργά χθες βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μια άτυπη συνάντηση με την τρόικα, ώστε να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» για το νέο σχέδιο διάσωσης ύψους 130 δισ ευρώ.

Reuters: Οι Έλληνες αναζητούν μια απατηλή συμφωνία για την νέα δανειακή συμφωνία, ενώ η Ε.Ε πιέζει ανεβάζοντας τους τόνους. Τα ελληνικά κόμματα θα προσπαθήσουν για ακόμα μια φορά σήμερα να πετύχουν μια συμφωνία για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μια βασική προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να αποφύγουν μια χαοτικλη χρεοκοπία, ύστερα από μια σειρά καθυστερήσεων που προκάλεσαν κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες να προειδοποιήσουν ότι η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την Αθήνα.

Ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων και από την ΕΚΤ αναφέρει το Dow Jones Newswires. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε σχέση με τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της κάτι που θα συμβάλει στη μείωση του χρέους για την Ελλάδα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο άτομα με γνώση των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται, αλλά οι τράπεζες σημειώνουν πρόοδο μεταδίδει το Associated Press. Οι πιστωτές της σημείωσαν πρόοδο χθες σχετικά με τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας αναβλήθηκαν χθες εκ νέου.

Σε άλλα διεθνή οικονομικά, σε άνοδο τα Ασιατικά χρηματιστήρια, σταθερό το ευρώ καθώς οι συνομιλίες για το νέα δανειακή σύμβαση στην Ελλάδα μπαίνουν στην τελική ευθεία μεταδίδει το Reuters.

Μηδενική ανάπτυξη αναμένεται στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο αναφέρει το AFP.

Στα διεθνή θέματα, η τριπλή νίκη του Ρικ Σαντόρουμ στις προκριματικές σε Μινεσότα, Μιζούρι και Κολοράντο δημιουργεί νέα δεδομένα στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα μεταδίδει το Associated Press.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στην πόλη Χομς της Συρίας, μια ημέρα μετά την επίσκεψη Λαβρόφ μεταδίδει το Reuters.

Στην γειτονική Τουρκία το Anadolu μεταδίδει την προειδοποίηση Ερντογάν προς τον Άσαντ: Ο δρόμος που έχεις πάρει έφθασε σε αδιέξοδο.

H Ρωσία θα ξοδέψει σχεδόν 12 δισ. ευρώ για το νέο δορυφορικό σύστημα Glonass στο διάστημα 2012-2020 μεταδίδει το Ria Novosti. 

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα