Ο γύρος του κόσμου για τις συλλήψεις

Μέσα από τα μάτια των ελλήνων ανταποκριτών θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου, όπως ακριβώς τον έκανε η είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Στην Ισπανία, η είδηση της σύλληψης, αποτέλεσε πρώτο θέμα σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες. Και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη χώρα τίθεται το θέμα ψήφισης ή όχι του αντιρατσιστικού νόμου. Για το πώς κάλυψαν το θέμα τα Ισπανικά μέσα, μίλησε στην εκπομπή «Και γύρω, γύρω πόλη», η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια του Ράδιο Σεφαράντ, Ανχέλα Αρμπελαές.

Η

κ.Αρμπελαές μίλησε και για την αίσθηση που προκάλεσε στον Ισπανικό Τύπο το γεγονός ότι κάποια από τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν μη προφυλακιστέα και αφέθηκαν ελεύθερα. Αίσθηση που όπως όπως άφησε εννοηθεί ήταν προσωρινή αφού δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η Ελλάδα είναι μία Δημοκρατική χώρα , η Δικαιοσύνη της οποίας λειτούργησε ανεξάρτητα από την όποια πολιτική βούληση της κυβέρνησης και των κομμάτων που επιθυμούν να τελειώνει η χώρα με την Χρυσή Αυγή.

Και από την Ισπανία να περάσουμε στο Tελ Αβίβ, όπου ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Χααρέτζ Χαϊμ Μπιόρ, δήλωσε πως στο Ισραήλ αισθάνονται ικανοποίηση για τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, θεωρούν ωστόσο πως αυτό γίνεται με καθυστέρηση. Και αυτό γιατί όπως δήλωσε τα καμπανάκια του κινδύνου είχαν κτυπήσει από καιρό.

Η Ιταλική κυβερνητική κρίση ήταν αιτία ώστε το θέμα της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής να περάσει σε δεύτερη μοίρα για τον Ιταλικό Τύπο. Ο τελευταίος ωστόσο ασχολείται με ιδιαίτερη προσοχή με το θέμα της Χρυσής Αυγής καθώς η Ιταλία είχε αντιμετωπίσει προβλήματα βίας από την δράση ακροδεξιών οργανώσεων στις προηγούμενες δεκαετίες. Ο ανταποκριτής του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων «El 22» και της εφημερίδας «ΕΟΥΡΟΠΑ» Παύλος Νεράτζης , ο οποίος έκανε ανταποκρίσεις τις μέρες αυτές και για την Ιταλική Δημόσια Τηλεόραση, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Η είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε συναγερμό στα γραφεία του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζατζίρα. Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο κάλυψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα, ενώ αναζήτησε παράλληλα τους λόγους που η Χρυσή Αυγή αύξησε τα ποσοστά της στις τελευταίες εκλογές. Για το πως κάλυψε το Αλ Τζατζίρα τα γεγονότα μας τα διηγήθηκε η ανταποκρίτριά του στην Ελλάδα Ελένη Σκόλη.

Τέλος από πλευράς Αμερικής και Γαλλίας μίλησαν η Ελίντα Λαμπροπούλου, ανταποκρίτρια του CNN και η Aλεξία Κεφαλά δημοσιογράφος της »France 24» και της «Le Figaro», αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα