Ο Κ. Αρβανιτόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, μίλησε στις 26/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" σχετικά με τις περικοπές των εισακτέων, το ενδεχόμενο αλλαγών στο νέο νομοθέτημα σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων και για όσους διεγράφησαν ή αποχώρησαν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων είπε:

* Για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" για ενδεχόμενες περικοπές εισακτέων:

«Δεν αληθεύει. Η αλήθεια είναι ότι μελετάμε αυτή την εβδομάδα -και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα-, το πώς θα κατανεμηθούν
οι εισακτέοι, αλλά συνολικά δε θα υπάρξει μείωση των εισακτέων. Θα κινηθούν κοντά στα πλαίσια τα περσινά».

* Για το ενδεχόμενο αλλαγών στο νέο νομοθέτημα σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων:

«Η θέση μας σε αυτό είναι ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί με σαφήνεια εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον από την αρχή που ανέλαβα τη θέση αυτή. Πιστεύω ότι αυτός ο νόμος είναι ένας νόμος του κράτους, που έχει υπερψηφιστεί από μια τεράστια, ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχουν παρουσιαστεί δυσκολίες, όσον αφορά στην εφαρμογή του διοικητικού σκέλους, δηλαδή την εκλογή των περίφημων συμβουλίων διοίκησης και συνέχεια αναζητούμε τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος...
Αυτό το οποίο προσπαθούμε να δούμε με την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι η δημιουργία ενός κλίματος, που θα επιτρέψει τη διενέργεια των εκλογών. Ιδίως, υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος, γιατί ούτως ή άλλως είναι τρία ιδρύματα των οποίων οι θητείες των πρυτάνεων λήγουν αυτό το καλοκαίρι, αλλά και σε όλα σιγά - σιγά τα ιδρύματα πρέπει να γίνουν.  Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία...».

* Για όσους διεγράφησαν ή αποχώρησαν από τη Νέα Δημοκρατία και το ενδεχόμενο επαναφοράς τους στις εκλογές:

«Συζητήθηκε μια απόφαση η οποία ήταν στρατηγικής και εθνικής σημασίας, εννοώ την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα δανειακή δέσμευση. Συζητήθηκε διεξοδικά στα όργανα, στην κοινοβουλευτική ομάδα, επί ώρες. Υπήρξε δεύτερη τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπου έθεσε ξανά το διακύβευμα, το τι διακυβευόταν και μίλησε στο μυαλό και στη ψυχή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Και μετά από αυτό, είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί τους. Έγινε εξοντωτικός διάλογος. Άρα πάρθηκε μια απόφαση... Κάποιοι έκαναν μια άλλη επιλογή. Ο πρόεδρος τοποθετήθηκε επ' αυτού, έθεσε το πλαίσιο, τι πρέπει να γίνει για την επιστροφή. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι των βουλευτών και συμμαχητές επέστρεψαν και αναμένουμε τις αποφάσεις από άλλους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα