Ο Κ. Μπακογιάννης στον ΑΘΗΝΑ984

O δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στις 5/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Με αφορμή την πρόσκληση που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα και την έκφραση "φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι" που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

μεταξύ άλλων είπε:

«Θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς, να μας επισκεφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θεσμικά έχει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Να δει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε

εμείς στο ορεινό και μακρινό Καρπενήσι, να βιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων και να καταλάβει ποιες είναι οι πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει ο τόπος μας στο μέλλον... Καθόλου προσβλητική δεν ήταν η φράση (σ.σ. "φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι"). Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν βλάχικη καταγωγή, έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην ιστορία της Ελλάδας, διαχρονικά στο ελληνικό κράτος. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχείο, που αν δεν κάνω λάθος φοίτησε ο κ Τσίπρας, το οφείλουμε σε ευεργέτες βλάχους. Καλό είναι λοιπόν,να τους πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και σε εκείνους και στους συνεχιστές τους. Από εκεί και πέρα, για εμένα τίθεται ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα, ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας ενώνει. Είναι καλό να χτίζουμε γέφυρες, να υπερβαίνουμε τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές -ενδεχομένως ακόμα και τους εαυτούς μας- και να αναζητούμε κοινούς τόπους συνεργασίας και συνεννόησης. Ελπίζω τα κόμματα να μας απελευθερώσουν και να μας αφήσουν να το κάνουμε αυτό... Τα κόμματα θυμούνται την αυτοδιοίκηση -και δεν μιλάω τώρα για τον κ. Τσίπρα ή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μιλάω ευρύτερα-, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και μας ξεχνούν την Κυριακή το βράδυ όταν κλείνει η κάλπη».

* Για την προσφυγή της ΚΕΔΕ στο ΣτΕ για το θέμα της κινητικότητας:

«Δυστυχώς είμαστε και εμείς θύμα, όπως είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων. Το πρόβλημα με όλη αυτή την ιστορία είναι γνωστό. Πάντα τα τυφλά και οριζόντια μέτρα, τα οποία απλώς στοχεύουν στη πλήρωση κάποιων ποσοτικών στόχων, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Εννοείται ότι όλοι οι δήμαρχοι είμαστε ενωμένοι στον αγώνα που δίνουμε και έχουμε σχηματίσει ένα κοινό μέτωπο με επικεφαλής την ΚΕΔΕ. Είναι πολύ λογικό να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, ακόμα και αν αυτό συμπεριλαμβάνει το ΣτΕ».

* Για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση:

«Επιτρέψτε μου να μην τοποθετηθώ μέχρι να δω την τελική πρόταση. Θα ήθελα να διατηρήσω κάποιες επιφυλάξεις. Αλλά, αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι η μείωση του ορίου στο 42% για τον πρώτο γύρο, ενδεχομένως να μην είναι σωστή. Διότι, εμείς οι υποψήφιοι πάνω από όλα θα πρέπει να κερδίζουμε όχι μόνο την ψήφο, αλλά και την εμπιστοσύνη των δημοτών. Έτσι, λοιπόν, το 50% μας ωθεί στο να κάνουμε συνεργασίες, ανοίγματα και να μιλάμε πιο ανοιχτά και πιο ειλικρινά. Αυτό νομίζω ότι είναι καλό. Από ένα δημόσιο διάλογο που διεξάγεται με αυτούς τους όρους, μπορούμε μόνο κερδισμένοι να βγούμε. Ελπίζω, λοιπόν, τουλάχιστον αυτό να το ξανασκεφτούν οι κυβερνώντες, για να μπορέσουμε πραγματικά να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα».

* Για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων:

«Όπως ξέρετε, είμαι δήμαρχος Καρπενησίου και έχω ακόμα πολύ δουλειά να κάνω. Το μόνο που με ενδιαφέρει και το μόνο που έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι ο δήμος μας. Είναι μία ομαδική δουλειά και έχουμε ακόμα αρκετά που θέλουμε να πετύχουμε. Δεν με απασχολεί τίποτα άλλο».

Δημοσιογράφος: Αν σας προταθεί, θα αρνηθείτε;

Κ. Μπακογιάννης: «Να σας μιλήσω και λίγο ανθρώπινα. Έχω έναν πάρα πολύ στενό δεσμό με τον τόπο μου. Αγαπάω πάρα πολύ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πως μπορεί να φύγω από το Καρπενήσι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα