Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε την 01/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:  

«Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, γι' αυτό είμαι και υποψήφιος. Θεωρώ όμως ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι της αλήθειας πριν από τις εκλογές,
της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης, μετά τις εκλογές. Αποτελεσματικότητας, γιατί θα έχουμε να πιάσουμε με τα χέρια μας αναμμένα κάρβουνα και δικαιοσύνης, για να αισθανθούν και οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, ότι μοιράζεται αναλογικά το βάρος».

* Για ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας:

«Αν νομίζουμε ότι μπορεί να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος ή οποιοσδήποτε άλλος, να πάρουμε τις ευθύνες μας, να κυβερνήσει και μακάρι να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, οι επιλογές που έχουμε είναι τρεις: Η πολιτική της τελευταίας διετίας που δεν οδηγεί πουθενά, το σύγχρονο "λεφτά υπάρχουν", που λέγεται από διάφορα κόμματα, δεξιά και αριστερά, που νομίζω θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπλοκές και ο δρόμος που επιδιώκει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, που λέει "μπορούμε καλύτερα, μπορούμε να προχωρήσουμε πιο δίκαια και αποτελεσματικά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα". Νομίζω πως είναι ο πιο ρεαλιστικός δρόμος και γι' αυτό ζητώ ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί ο κατακερματισμός -εκτός των άλλων-, θα μας οδηγήσει πολιτικά και τελικά και οικονομικά σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα...
Θα επιθυμούσα να τελειώνουμε την επόμενη Κυριακή, να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα, γιατί από εκεί και πέτρα, είδατε πώς συμπεριφέρεται, ας πούμε, ο κ. Τσίπρας... Λέει ότι όταν θα πάρει την τρίτη εντολή θα την περιφέρει στην πλατεία Συντάγματος, θα καλέσει τον κόσμο να διαδηλώσει, θα θελήσει να κάνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με ολίγη από Καμμένο. Όλο αυτό θα δημιουργήσει μια φοβερά αρνητική εικόνα για τη χώρα. Και γι' αυτό λέω ότι αρκετά προβλήματα έχουμε, μπορεί να γίνουν χειρότερα. Δε θέλω να φοβίσω κανέναν, αλλά θέλω να έχω και ήσυχη την συνείδησή μου ότι τα είπα και όποιος θέλει τα ακούει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα