Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 23/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν έχουμε μπροστά μας κάποιο εύκολο δρόμο. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή, την παραδεχόμαστε, έχουμε δεσμευτεί με την ψήφο μας στη Βουλή, δεν τάζουμε
"κήπους με τριαντάφυλλα". Λέμε απλώς αυτό που λέει και το ίδιο το μνημόνιο, ότι υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησής του κάθε τρεις μήνες, ανάλογα με τις εξελίξεις και την προσπάθεια που καταβάλλει ή όχι η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, κανείς δεν πρόκειται -φαντάζομαι-, να μας πει όχι, αν βρούμε λεφτά από τη φοροδιαφυγή και έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα. Ένα παράδειγμα είναι τα πετρελαιοειδή, όπου ξέρουμε ότι χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τη φοροδιαφυγή εκεί. Και έχει ψηφιστεί πλαίσιο, το οποίο όμως δεν έχει εφαρμοστεί. Και για το σύστημα εισροών, εκροών και για άλλα. Όλα αυτά, αν γίνουν, μπορεί να δημιουργήσουν πρόσθετα έσοδα. Λέει, επίσης, στον ίδιο τομέα η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, του κ. Προβόπουλου, ότι αν είχαμε κρατήσει το σύστημα εισπράξεων του ΦΠΑ του 2006, το 2011 θα είχαμε πάρει δύο δισ. ευρώ παραπάνω από το ΦΠΑ και μόνο. Άρα, δεν είναι αδύνατο να καλυτερέψει η κατάσταση...».

Και πρόσθεσε: «Ένα κομμάτι του τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν έχει να κάνει μόνο με τις αντικειμενικές συνθήκες, αλλά και με την προσπάθεια που θα καταβληθεί ή όχι και από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα καίρια πόστα στην κυβέρνηση, στις γενικές γραμματείες κ.λπ. Αυτό που λέμε είναι πως το μονοπάτι είναι ανηφορικό, μπορούμε να το περάσουμε όμως πιο γρήγορα και να έχουμε μια πολιτική πιο αποτελεσματική και πιο δίκαιη. Δεν λέμε ότι θα βγάλουμε λαγούς από καπέλα και να σας το πω και αλλιώς. Χίλιες φορές να χάσουμε τις εκλογές, αν είναι να πούμε ψέμματα και να γίνουμε ΠαΣοΚ νούμερο δύο. Διότι, αν το ΠαΣοΚ έπαθε ό,τι έπαθε δύο χρόνια, η όποια επόμενη κυβέρνηση θα τα πάθει σε δύο μήνες».

Σε άλλο σημείο είπε: «Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίστηκε αυτό από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και χτες ακόμη αναφέρθηκε και σε δυσάρεστες πολιτικές για μια μερίδα τουλάχιστον του κόσμου, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν, διότι έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αλλά και γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ορισμένες ελλειμματικές ΔΕΚΟ, πετιούνται πολλά δισ. ευρώ. Τα πράγματα πρέπει να είναι σαφή. Από τη μια πλευρά, υπάρχει η πολιτική της τελευταίας διετίας, που δεν θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Από την άλλη πλευρά, είναι οι κήποι με τα τριαντάφυλλα των λαϊκίστικων κομμάτων -δεξιών και αριστερών-, που λένε ότι θα βρουν λεφτά από τον Τσάβες που θα τους φέρει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, από τον Πούτιν που προφανώς θεωρούν ότι αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως αντικείμενο φιλανθρωπίας, τους Κινέζους... Μόνο από την Σελήνη δεν μας έχουν πει... Και υπάρχει και ο δρόμος της κοινής λογικής, με τον
Keywords
Τυχαία Θέματα