Ο Κ. Κενεβέζος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κυριάκος Κενεβέζος, μίλησε στις 22/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Με αυτή τη διαδικασία (σ. σ. τη λύση για την Λαϊκή Τράπεζα) θα προκύψει η διασφάλιση των καταθετών μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, άμεσα. Αυτό σημαίνει και περιλαμβάνει σε απόλυτους αριθμούς, το 90%

των καταθετών της Λαϊκής τράπεζας... Δεύτερον, είναι σημαντικό το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Κάποιες απώλειες θα υπάρξουν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι την ερχόμενη Τρίτη, όταν ανοίξουν οι τράπεζες, η Λαϊκή θα συνεχίσει να εργάζεται, μέσα στο νέο καθεστώς βέβαια, αλλά στον βασικό πυρήνα εργασίας δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων... Τρίτον, με αυτή τη διαδικασία, η πρόβλεψη είναι ότι το τραπεζικό σύστημα δεν θα μπει σε επιπρόσθετες και μεγαλύτερες περιπέτειες... Κάνουμε αντιπροτάσεις και από εκεί και πέρα εάν θέλουν να μας δώσουν και τον τρόπο με τον οποίο θα κόψουν τα κεφάλια μας και να μας πουν και ποιο μαχαίρι θα αγοράσουμε... Νομίζω είναι τελείως άδικο αυτό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα