Ο Κ. Παναγόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, μίλησε στις 18/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:
«Αποδείχτηκε και στις 6 Μαΐου και χτες ότι η ψήφος των τελευταίων δυο ωρών είχε  συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτή η ψήφος με την προσθήκη της οδήγησε σε ένα τελικό αποτέλεσμα που είχε σαφώς καθαρότερα πράγματα».

Δημοσιογράφος: Αυτές οι μετακινήσεις από όλες τις κατευθύνσεις προς όλες τις κατευθύνσεις,
διαμορφώνουν συνθήκες που θα μπορούσαμε να πούμε για το άμεσο μέλλον για κάποια σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού;

Κ. Παναγόπουλος: «Όχι δεν θα το έλεγα, αντιθέτως θα έλεγα ότι μπορεί χθες να είχαμε πράγματι τα δυο τρία της μετακίνησης να κατευθύνονται σε δυο κόμματα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στη Νέα Δημοκρατία,  όμως όπως φαίνεται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με την ερώτηση πόσο κοντά αισθάνεστε στο κόμμα που μόλις ψηφίσατε , όπου με εξαίρεση το Κ.Κ.Ε. το οποίο το ψήφισε ο σκληρός πυρήνας του και το ποσοστό ήταν 75% σε κανένα άλλο κόμμα το ποσοστό δεν ξεπέρναγε το 60%. Αν κάτι μας έμαθαν οι δυο αυτές οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις είναι ότι έχουμε πλέον στην Ελλάδα ένα μεγάλο τμήμα πολιτών,  η επιλογή των οποίων στη κάλπη φαίνεται να είναι επιλογή της στιγμής. Μιλούμε εν πολύς για δανεική ψήφο- ψήφο που πηγαίνει εκείνη τη στιγμή για συγκεκριμένους λόγους. Λέγαμε πολλά χρόνια ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν μια φωτογραφία της στιγμής. Νομίζω ότι θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι και οι εκλογές είναι μια φωτογραφία της στιγμής».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα