Ο Κ. Παπαϊωάννου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου, μίλησε στις 30/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Μοιάζει να υπάρχουν όντως αντιστάσεις στην ελληνική κοινωνία στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης. Έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να διαμορφώνονται δικτυώσεις και κινήσεις από κάτω, που προσπαθούν να καλύψουν όχι μόνο τα κενά του κράτους Πρόνοιας -που διαρκώς διευρύνονται-, αλλά να καλύψουν και νέους χώρους και νέα πεδία αλληλεγγύης,
την οποία δεν είχαμε ξαναδεί στην ελληνική κοινωνία. Αυτό χωρίς να μου αρέσει η λογική του να αναζητούμε θετικά μέσα σε μια κρίση τόσο τραυματική, όσο αυτή που βιώνουμε».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεφύγει εντελώς από την παραδοσιακού τύπου χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπία, στην οποία θα μπορούσε κανείς να προσάψει πολλά, αλλά δεν είναι της στιγμής. Έχει και αυτή τα θετικά της, διαμόρφωσε ένα κλίμα για πολλές δεκαετίες. Έχουμε ξεφύγει από αυτό. Το βλέπω στους χώρους που κινούμαι, αλλά και ο καθένας στο χώρο του θα το έχει δει. Τα σχολεία, για παράδειγμα, με τα οποία είμαι σε επαφή. Διαμορφώθηκε ένα κλίμα ουσιαστικής στήριξης, πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με το κέντρο της Αθήνας, με τα πολυϊατρεία των γιατρών του Κόσμου...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα