Ο καιρός το Πάσχα

Άστατος θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα και σε πολλές περιοχές το Χριστός Ανέστη θα ψαλεί υπό βροχή. Για την Κυριακή του Πάσχα μάλιστα, οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της χώρας αλλά και στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα, το μεγάλο κύμα των εκδρομέων
θα ταξιδέψει με καλοκαιρία, όμως από αύριο το απόγευμα το σκηνικό αλλάζει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες. Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και το Μ. Σάββατο.

Βροχερός και άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου. Στη βόρεια Ελλάδα  θα υπάρχουν λίγες  νεφώσεις το πρωί, οι οποίες όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά ενώ σε μερικές περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο το πρωί θα επικρατήσει  ηλιοφάνεια, ενώ από τρο μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής.

Καλός θα είναι ο καιρός, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, η επιστροφή θα γίνει με νεφώσεις και σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα