Ο Λ. Κουσούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πολιτικός επιστήμων, Λευτέρης Κουσούλης, μίλησε στις 5/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα χθεσινά γεγονότα στην προανακριτική επιτροπή:

«Τα πράγματα είναι περισσότερο για θλίψη, παρά για σχόλια, χιούμορ και καταγγελία. Αυτό το οποίο συνέβη χθες στη Βουλή -καταρχήν, δεν είναι ένα φαινόμενο το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά, δηλαδή, η ένταση στην αντιπαράθεση, η καταγγελία που
ξεπερνάει τα όρια και η έκφραση και η διατύπωση λόγων που δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά-, συμπυκνώνει ταυτόχρονα την πολιτική αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει όλα της τα προβλήματα, είτε πρόκειται για μία προκαταρκτική επιτροπή, είτε πρόκειται για τα μεγάλα ζητήματα της στρατηγικής πορείας της στο σύγχρονο κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί το πολιτικό προσωπικό έχει αδυναμία να το κάνει αυτό. Έχει διαπαιδαγωγηθεί σε έναν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, την εποχή που η θάλασσα ήταν ήρεμη και ακύμαντη και το σκάφος έπλεε σε ήρεμα νερά...».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μία επιχειρηματολογία που λέει ότι το κλίμα αυτό που περιγράφουμε, κυρίως εκδηλώνονται, παρουσιάζονται από τη ρητορική και τη φρασεολογία αυτού του καινούργιου φαινομένου, της Χρυσής Αυγής στα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Λ. Κουσούλης: «Είναι ένας παράγοντας που πυροδοτεί την ένταση. Δεν είναι ο μόνος όμως... Στην πραγματικότητα ο βίαιος λόγος είναι η προαναγγελία της βίαιης πράξης. Δεν είναι μία απλή κατάσταση. Αυτό που βλέπουμε σήμερα έρχεται από το παρελθόν. Με μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήθελα να πω ότι πριν από λίγους μήνες και λίγο καιρό μετά τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε τους τρεις εκλεγμένους αρχηγούς Μερκελιστές. Στην πραγματικότητα δηλαδή, έλεγε ότι υποκλίνονται στη Μέρκελ και ότι δεν υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα. Θέλω να πω δηλαδή, ότι η ένταση, έχει πολλά άσχημα στοιχεία στον πυρήνα της. Δεν είναι μόνο η φραστική ένταση. Είναι κατά πόσο σεβόμαστε ουσιαστικά τις δημοκρατικές διαδικασίες, κατά πόσο αγγίζουν, δηλαδή, τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας από όλες τις πλευρές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα