Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στις 13/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπάρχει μια διαδικασία, η οποία δεν έχει συμβολικό χαρακτήρα. Είναι μια διαδικασία συζήτησης και διαλόγου, μέσα από την οποία προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος που έχει επιβληθεί στη χώρα».

Δημοσιογράφος: Αυτή η ρητορική ξεκίνησε αμέσως μετά την κρίση που φάνηκε να δημιουργείται
στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επειδή -σύμφωνα με το ΠαΣοΚ και τον κ. Βενιζέλο-, ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν έθεσε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης στη συνεδρίαση του Eurogroup...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Το ΠαΣοΚ ειδικά δεν θα έπρεπε να θέτει τέτοιου είδους θέματα (σ. σ. επαναδιαπραγμάτευσης) για δύο λόγους. Όχι μόνο γιατί ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός ο οποίος είχε διαπραγματευτεί το πρόγραμμα και είχε καταλήξει μέσα από τη διαπραγμάτευση στη συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί ήταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα που, παραμονές των εκλογών, έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση απλά. Απλώς, θα πρέπει να είναι μία διαδικασία που θα πάρει χρόνο, θα είναι μια διαρκής επαναδιαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίο αλλάζεις μέσα σε ένα βράδυ όλες τις πολιτικές που ασκούνται, αλλά σε ένα βάθος χρόνου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα