Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στις 24/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τις εκλογές και τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων είπε:

«Την αυτοδυναμία δεν την ζητάει ως λάφυρο η Νέα Δημοκρατία.
Ούτε ως έναν εκλογικό στόχο ματαιοδοξίας. Ζητάει την αυτοδυναμία, γιατί είναι τέτοια η λειτουργία του εκλογικού μας συστήματος που θεωρούμε ότι με την αυτοδυναμία θα μπορέσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά να εφαρμόσουμε πολιτικές. Ως εργαλείο την θέλουμε την αυτοδυναμία, για να μην μπούμε σε μια αέναη διαπραγμάτευση για θέσεις, για πολιτικές. Να μην δούμε δηλαδή πράγματα τα οποία τα είδαμε το τελευταίο διάστημα, να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε για διατάξεις νομοσχεδίων, να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε για την αντικατάσταση συγκεκριμένων προσώπων σε υπουργικούς θώκους, για αυτούς τους λόγους ζητάει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία...
Έχουμε μπει σε μια περίοδο που χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και σε στόχους και βέβαια σε πολιτικές και νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει μια ευρύτατη  κοινωνική συναίνεση για τα πράγματα που θα γίνουν. Γιατί καλή είναι η πολιτική αυτοδυναμία, αλλά αν και η κοινωνία δεν αγκαλιάσει τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, νομίζω ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτα».

Και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς χρόνια τώρα, από πολλές δεκαετίες, έχει μιλήσει για την μεγάλη αλλαγή, ότι δεν πρέπει να είναι οι υπουργοί βουλευτές».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή όσοι εκλεγείτε βουλευτές, δεν θα μετέχετε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Όχι, αλλά μπορεί να οδηγηθούν σε παραίτηση από το βουλευτικό τους αξίωμα κάποια πολιτικά στελέχη».

Δημοσιογράφος: Σε πολύ καίρια υπουργεία...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Φαντάζομαι και σε όλα τα υπουργεία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα