Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στις 13/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:  

* Για ενδεχόμενα νέα μέτρα το 2015 - 2016:

«Τι λέγαμε και τι ζητούσαμε... Και δεν το ζητούσαμε μόνο εμείς που είμαστε στον κυβερνητικό σχηματισμό, το ζητούσε και η αντιπολίτευση και έλεγε, "θέλουμε περισσότερο χρόνο". Το είπε και ο κ. Τσίπρας προχθές. Σήμερα, κερδίζουμε περισσότερο
χρόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το χρόνο; Μπορούμε να "τρέξουμε" ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη μείωση της σπατάλης των δαπανών του δημοσίου, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις ιδιωτικοποιήσεις. Σε περίπτωση που δεν πετύχουμε όλα αυτά και δεν υπερκεράσουμε τους στόχους μας, βεβαίως θα υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό».

Δημοσιογράφος: Αν δεν κάνουμε όλα αυτά, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας, βέβαια είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε περισσότερους στόχους απ' όσους έχουμε βάλει».

Δημοσιογράφος: Είστε ικανοποιημένος, ως βουλευτής, από τη συμβολή των κυβερνητικών εταίρων σε αυτό το εγχείρημα;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Είμαι ευχαριστημένος από τη συμβολή των εταίρων, γιατί καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Θεωρώ, όμως, ότι η εικόνα του Κοινοβουλίου τις τελευταίες ημέρες ήταν τραγική... Με ευθύνη όλων όσοι νομίζουν ότι το κοινοβουλευτικό έδρανο είναι έδρανο πασαρέλας, όπως είπε σωστά η κ. Παπαρήγα...
Η ευθύνη πέρα από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους Ανεξάρτητους Έλληνες -που είναι πάρα πολύ σημαντική-, υπάρχει και σε βουλευτές δικούς μας, οι οποίοι "τσίμπησαν" από όλη αυτή τη διαδικασία και προσπάθησαν να απαντήσουν στους ίδιους τόνους. Όλο αυτό δεν ρίχνει νερό στο μύλο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά στο μύλο της Χρυσής Αυγής που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρχει ένα ενεργό, ζωντανό, αντιπροσωπευτικό και λειτουργόν Κοινοβούλιο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα