Ο Ν. Χριστιανόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

                                                           
Ο συγγραφέας, Ντίνος Χριστιανόπουλος, μίλησε στις 23/1 στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Η στάση των δύο», με τον Άρη Τόλιο. Με αφορμή την άρνησή του να παραλάβει το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το 2011, που του απονεμήθηκε για το σύνολο του έργου του, στη δημοσιογράφο Βάνα Λυκομήτρου

μεταξύ άλλων είπε:

«Το ότι δεν δέχομαι βραβεία, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε ούτε η δεύτερη

φορά. Έχω αρνηθεί πάρα πολλές φορές. Είναι ένας τρόπος ζωής αυτός, να μην δέχομαι. Και από την άποψη αυτή, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί οι φίλοι μου επεδίωξαν να με βραβεύουν, χωρίς να με ειδοποιήσουν μάλιστα. Ομολογώ ότι τους ευγνωμονώ, αλλά πρέπει να καταλάβουν και αυτοί, ότι έχω κάποιες αρχές. Δεν δέχομαι με τίποτα αυτή τη βράβευση, απλώς αναγνωρίζω την εντιμότητά της. Για αυτό, ούτε πρόκειται να έρθω Αθήνα για να το παραλάβω, ούτε δέχομαι το οικονομικό αντίκρυσμα».

Δημοσιογράφος: Γιατί είστε εναντίον των βραβεύσεων;

Ντ. Χριστιανόπουλος: «Είμαι εναντίον κάθε μορφής βραβείου, διότι το βραβείο αποτελεί μια φαινομενικά δικαίωση, αλλά ουσιαστικά μια μείωση. Με μειώνουν αυτοί που με βραβεύουν, διότι είναι σαν να παραδέχομαι αφεντικά και εγώ δεν δέχομαι αφεντικά».

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε για αφεντικά... Θα ήθελα δική σας εκτίμηση για την κατάσταση στην Ελλάδα...

Ντ. Χριστιανόπουλος: «Δεν είμαι καλά ενημερωμένος, δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη. Είναι τραγικά βέβαια όλα όσα γίνονται, ίσως αργότερα να γίνουν ακόμα πιο τραγικά, αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Keywords
Τυχαία Θέματα