Ο Ν. Σοφιανός στον ΑΘΗΝΑ 984

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Αθηναίων και μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μίλησε στις 10/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
 
«Αυτή η πολιτική που ασκείται με διλήμματα τύπου "ή αυτά ή το χάος", "ή αυτά ή χρεωκοπία", έχει ήδη αναγκάσει την πλειοψηφία του λαού να χρεοκοπήσει. Μαζί λοιπόν με αυτόν τον αγώνα  για  να πάρει ανάσες η λαϊκή οικογένεια,

λέμε και στον εργαζόμενο ότι πρέπει να δοθεί πολιτική λύση, η οποία είναι η ανατροπή αυτού του δρόμου που βαδίζουμε και που είναι εφικτό. Ο λαός δεν έχει δείξει ούτε το μισό των δυνατοτήτων του στην αντίδραση, αλλά και στην αντεπίθεση».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μία πολύ έντονη αντίδραση των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, με την έννοια των ύβρεων και της προσβολής απέναντι στη Γερμανία και στο πρόσωπο της κ. Μέρκελ, με αφορμή κάποιους συνδικαλιστές οι οποίοι ντύθηκαν με στολές ναζί. Το ΠΑΜΕ έχει πάντα μία συγκεκριμένη λογική στον τρόπο με τον οποίο διαμαρτύρεται και διαδηλώνει. Θα ήθελα την άποψή σας γι' αυτά τα ζητήματα.

Ν. Σοφιανός: «Είναι ενέργειες και κινήσεις ενός εύκολου εντυπωσιασμού και μίας πολιτικής που λέει ότι "το πρόβλημα είναι τα λαμόγια, το τρίτο - τέταρτο Ράιχ και αν ξεμπερδέψουμε με τη Μέρκελ, γλιτώσαμε". Είναι πολύ εύκολη, πιασάρικη αυτή η τακτική, την οποία έχουν διάφοροι συνδικαλιστές που αφού στήριξαν τόσα χρόνια αυτή την πολιτική, τώρα έγιναν αντιμνημονιακοί, αλλά, φιλοευρωπαϊκής ένωσης, φιλοευρώ, φίλοι της οικονομίας του κεφαλαίου και της αγοράς. Εμείς πιστεύουμε ότι  αυτό είναι μία "πέτσα" που θέλουν να περάσουν πάνω στη λαϊκή σκέψη και συνείδηση, που την πάει πίσω. Και σ' αυτό το έδαφος ψωνίζουν, ξέρετε, και άλλες δυνάμεις, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, όπως είναι το νεοναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ακριβώς με τα ίδια επιχειρήματα ποντάρει και προπαγανδίζει στην οργή και στο θυμό που υπάρχει στο λαό μας. Η οργή και ο θυμός πρέπει να αποκτήσουν πολιτική στόχευση και περιεχόμενο. Το θέμα δεν είναι να πούμε ότι η Μέρκελ είναι ναζί. Εξάλλου να σας θυμίσω ότι στη Γερμανία, η γερμανική άρχουσα τάξη έχει απαγορεύσει το ναζιστικό κόμμα. Το πρόβλημα είναι ότι οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες κάνουν κουμάντο και απέναντι στην γερμανική εργατική τάξη και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και απέναντι στους άλλους λαούς».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα