Ο Ν. Σοφιανός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Αθηναίων "Λαϊκή Συσπείρωση", μίλησε στις 17/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Γιατί απουσιάζει η κ. Αλέκα Παπαρήγα από την σύνθεση του νέου οργάνου;

Ν. Σοφιανός: «Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Αναδείχτηκε νέος γενικός γραμματέας, η συντρόφισσα Αλέκα είναι στην Βουλή,

επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ως πρόεδρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής. Αναδείχτηκε το πολιτικό γραφείο και μπαίνουμε μπροστά στο να υλοποιήσουμε τους στόχους και αυτά που αποφασίσαμε στο συνέδριό μας. Στη συλλογική ηγεσία του κόμματος βρίσκεται η Αλέκα. Εκτιμήθηκε ότι όταν προχωράς σε ένα τέτοιο βήμα, έχεις την δυνατότητα μέσα από μια αλλαγή στελεχών που αναδεικνύονται στα όργανα, να προχωρήσεις παραπέρα. Δεν κρύβει κάτι, επειδή όλες αυτές τις μέρες γράφονται και λέγονται διάφορα. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη αυτή».

Δημοσιογράφος: Αληθεύουν πληροφορίες που σας φέρουν ως επικεφαλής του κομματικού εντύπου, του "Ριζοσπάστη";

Ν. Σοφιανός: «Αυτά είναι που έλεγα για διάφορα σενάρια. Ο καταμερισμός που έχουμε διαμορφώνεται σε συλλογικές διεργασίες και συζητήσεις. Ο "Ριζοσπάστης" έχει διευθυντή και εκδότη, τον Στέφανο Λουκά. Δεν μας έχουν απασχολήσει αυτά τα ζητήματα. Εγώ έχω έναν καταμερισμό στο δήμο της Αθήνας. Αύριο έχουμε δημοτικό συμβούλιο -και επειδή μιλάμε στο δημοτικό ραδιόφωνο-, ένα από τα κρίσιμα ζητήματα είναι ότι έχουμε καινούργιους απολυμένους στον δήμο, 74 εργαζομένους που δούλευαν στον παλιό οργανισμό Νεολαίας Άθλησης και λήγουν οι συμβάσεις τους. Την ίδια ώρα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι, ανακυκλώνοντας το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία».

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η δική σας θέση;

Ν. Σοφιανός: «Η θέση μας είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι με τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια. Μιλάμε για τους συμβασιούχους του δήμου μας οι οποίοι για περισσότερα από 10 - 15 χρόνια, δουλεύουν με μπλοκάκι. Τους έχουν ξεζουμίσει, έχουν δικαίωμα για μόνιμη σταθερή δουλειά».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι εφικτό σήμερα να έχει σταθερή δουλειά και εισόδημα όλος ο κόσμος για να μπορεί να ζήσει την οικογένεια του; Αυτό το εφικτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. Δεν μπορούμε εμείς να δεχτούμε ότι σε μια εποχή, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ο λαός μας να ζει καλύτερες μέρες, να ζει κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό δεν αλλάζει ούτε με αυταπάτες, ούτε με τακτικισμούς. Εδώ χρειάζεται να έρθουν τα πάνω κάτω. Να μην πούμε αυτήν την αλήθεια; Να πούμε ψέματα στον λαό μας; Να του πούμε ότι "εμείς θα διαπραγματευτούμε καλύτερα". Δεν είδατε στην Κύπρο τι έγινε; Δεν έχετε ακούσει εσείς, γιατί εγώ το ακούω καθημερινά στις περιοδείες, την άποψη που λέει γιατί δεν αντιδράει ο κόσμος; Δεν αντιδρά, γιατί όταν νομιμοποιείς αυτή την λογική, δεν αντιδράς. Όταν θεωρείς ότι είναι μονόδρομος το "να ζω στην ανέχεια και στην φτώχεια το 2013", δεν αντιδράς. Είναι κρίσιμο λοιπόν ανέβει η αυτοπεποίθηση στον λαό μας, μπορεί να ζήσει καλύτερες μέρες, να μην δεχτεί να πληρώνει συνέχεια έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν φταίει...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα