Ο Ν. Σοφιανός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μίλησε στις 19/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νόνη Καραγιάννη και Γιώργο Κατσίγιαννη. Για τα εσωκομματικά του ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και ενδεχόμενη συνεργασία με άλλα κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ άλλων είπε:

Ν. Καραγιάννη: Δεν είναι χαρακτηριστικό Δημοκρατίας σε ένα κόμμα να γίνεται γνωστή και η άποψη
μειοψηφίας;

Ν. Σοφιανός: «Οι θέσεις του ΚΚΕ διαμορφώνονται μέσα από τη συλλογική λειτουργία του κόμματος. Και αυτές οι θέσεις πιστεύω ότι ενδιαφέρουν τον κόσμο που μας ακούει και που θέλει να μάθει τι λέει το ΚΚΕ και για τα προβλήματα που τον απασχολούν και καίνε την καθημερινότητά του, αλλά και για την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Τώρα, στα πλαίσια της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος... εμείς έχουμε μια ουσιαστική λειτουργία. Συζητάμε εξαντλητικά με τις οργανώσεις, με το κόμμα μας, με τα μέλη του, με τους οπαδούς του».

Γ. Κατσίγιαννης: Αλλά τα "εν οίκω μη εν δήμω"...

Ν. Σοφιανός: «Νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει αυτός που μας ακούει ότι η ουσιαστική συζήτηση προϋποθέτει ενημέρωση, γνώση. Η ιδιότητα του μέλους ενός κόμματος, να μην είναι τυπική, να μην είναι απλά ο ψηφοφόρος, να μην είναι απλά ο "πελάτης" του α ή β πολιτικού -όπως ισχύει στα άλλα κόμματα- και στα πλαίσια αυτά να διαμορφώνονται συλλογικές αποφάσεις. Σε σχέση με τη διαφωνία... Στο κόμμα μας δεν υπάρχουν μειοψηφίες και πλειοψηφίες. Στο κόμμα μας υπάρχει συλλογική ηγεσία, που διαμορφώνει μέσα από ανοιχτή, ολοκληρωμένη και ειλικρινή συζήτηση τις θέσεις. Το αν στο α ή β θέμα υπάρχει η α ή β διαφορετική άποψη σε ένα κρίσιμο ζήτημα που συζητάμε, δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο...».   

* Για τη Χρυσή Αυγή:

«Η Χρυσή Αυγή -όπως και άλλοι-, ψαρεύουν στα θολά νερά της αγανάκτησης. Κρύβουν τις θέσεις τους, αποσιωπούν τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που κάνουν, καλύπτονται πίσω από τη λογική ότι είναι ενάντια στο σύστημα, τα κανάλια τους έχουν κόψει, δεν τους προβάλλουν και όλα αυτά και στη λογική του "όλοι ίδιοι είναι"...».

* Για την πρόταση συνεργασίας του Αλ.Τσίπρα:

«Τα νερά καθαρίζουν όσο πάμε στις εκλογές και το να ψαρεύουμε σε θολά νερά και να κάνουμε εμπόριο ψήφων είναι τουλάχιστον απαράδεκτο σε αυτή τη περίοδο. Είναι γνωστό, ότι οι θέσεις του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν εφάπτονται πουθενά, πουθενά δεν συναντιούνται. Πώς, λοιπόν, μπορεί να γίνει συνεργασία ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις, που έχουν διαφορετικές θέσεις επί του συνόλου;».

Και πρόσθεσε: «Ψαρεύουν στα αντιμνημονιακά νερά, για αυτό και μπορούν να συνεργάζονται ή να συγκλίνουν οι θέσεις τους με τον κ. Καμμένο, να παζαρεύουν τα ίδια πρόσωπα -μιλάω για τον κ. Δημαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος-, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης του λαού μας, όταν του λέμε ότι το πρόβλημα είναι το μνημόνιο. Το πρόβλημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απέναντι σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωση
Keywords
Τυχαία Θέματα