Ο Ν. Σοφιανός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κ.Κ.Ε και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αθηναίων, μίλησε στις 20/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ:

«Να σας θυμίσω ότι εμείς καλέσαμε συνολικά τον λαό -όχι μόνο τα μέλη και τα στελέχη του Κ.Κ.Ε-, να αρνηθεί

να πληρώσει από το υστέρημά του αυτό το χαράτσι, διότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είτε δεν έχει , είτε δεν θέλει να το πληρώσει. Υπάρχει φοροεπιδρομή στη μικρή ιδιοκτησία, σε ένα σπίτι που ο περισσότερος κόσμος το χρωστάει στις τράπεζες και πρέπει να το χρυσοπληρώσει. Και με αυτή την έννοια δεν θα μπορούσαμε -και να είχαμε τη δυνατότητα, που δεν την έχουμε- να πληρώνουμε εμείς σαν κόμμα και να λέμε στους υπόλοιπους να μην πληρώνουν... Το ρεύμα δεν έχει κοπεί σε κανέναν που δεν έχει πληρώσει το χαράτσι. Η ΔΕΗ κόβει κάθε μήνα το ρεύμα σε 30.000 ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν. Τα χρέη των νοικοκυριών προς την ΔΕΗ όσον αφορά στο χαράτσι, είναι 600 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση έκανε έναν ελιγμό, το χαράτσι το πήγε στην εφορία και μέσω αυτής επιδιώκει να πληρωθεί εκβιάζοντας με κατασχέσεις μισθών και ακινήτων. Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η ανυπακοή η οποία είναι αντικειμενική, διότι ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει, όχι μόνο το χαράτσι του 2011, αλλά και τις πέντε δόσεις που τρέχουν, τις τρεις που τρέχουν για το 2012, που θα το πληρώσουμε το 2013 και τον καινούργιο φόρο που έρχεται η κυβέρνηση να δώσει το 2013 , για αυτή τη χρονιά».

* Για την ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δήμο Αθηναίων:

«Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συζητά τον προϋπολογισμό. Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του κ. Καμίνη θα τον ψηφίσει ώστε να εισπράξει από τον κόσμο που ζει και δουλεύει στην Αθήνα, πάνω από μισό δισεκατομμύριο φόρους, τέλη και ανταποδοτικά χαράτσια. Το 80% των εσόδων του Δήμου θα προέλθουν από τη φορολεηλασία του πολίτη της Αθήνας».

* Για τις απολύσεις στην «Τυποεκδοτική Α.Ε.»:

«Καταρχάς, αναγνωρίζω σε έναν κόσμο να θεωρεί ότι ο "Ριζοσπάστης", η εφημερίδα της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε, είναι επιχείρηση. Έχει μία ιστορία και έναν συγκεκριμένο ρόλο. Έχει εργαζόμενους που τους σέβεται και τους σεβάστηκε, γι' αυτό και είναι ίσως η μόνη εφημερίδα που δεν προχώρησε σε καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων, σε μπλοκάκια, σε περιοδική εργασία, σε part-time, σε ατομικές συμβάσεις και σε απολύσεις, οι οποίες είναι αντικειμενικές σε έναν βαθμό υπό την έννοια της κρίσης. Όμως όσον αφορά στον "Ριζοσπάστη", εξηγούμε ότι η μείωση προσωπικού είναι μονόδρομος για να μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί, να μειώσει το μεγάλο κόστος που έχει... Η διαφορά είναι ότι τον "Ριζοσπάστη" δεν τον εκδίδει επιχειρηματίας, αλλά κόμμα. Αυτό το κόμμα λοιπόν, έχει συγκεκριμένα οικονομικά. Δεν έχει τη δυνατότητα για παράδειγμα, να παίρνει 100 εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις τράπεζες και να μην τα επιστρέφει ποτέ».

Δημοσιογράφος: Έχει όμως τη δυνατότητα να παίρνει κρατική επιχορήγηση και να ενισχύεται οικονομικά από ιδιώτες χωρίς να γνωρίζουμε τα πραγματικά ποσά τα οποία εισπράττει το Κομουνιστικό Κόμμα.

Ν. Σοφιανός: «Έχει την δυνατότητα με βάση τα οικονομικά του -τα οποία είναι αντιμέτωπα και με τα νέα δεδομένα-, την κρατική χρηματοδότηση, τις απολαβές των βουλευτών -που στο σύνολό τους πηγαίνουν στο κόμμα και οι βουλευτές μας αμείβονται με 900 ευρώ,- αλλά και οικονομικές "εξορμήσεις", που σε συνθήκες κρίσης και αυτές -όχι από πλευράς αριθμού κόσμου, αλλά από πλευράς ποσών- έχουν μειωθεί. Δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να δίνει κάποια εκατομμύρια το χρόνο για να κυκλοφορεί ο "Ριζοσπάστης" με το δυναμικό το οποίο είχε... Δεν έχουμε την δυνατότητα να δίνουμε τέτοια ποσά, γι' αυτό είναι και μονόδρομος το να μπορέσουμε μέσα από μείωση του προσωπικού να σταθεί ο "Ριζοσπάστης". Γι' αυτό το λόγο έκλεισε και η τηλεόρασή μας γι' αυτό το λόγο το portal λειτουργεί με προσωπική και εθελοντική δουλειά μελών και στελεχών του κόμματος και γι' αυτόν το λόγο η «Τυποεκδοτική» έχει υπαχθεί στο άρθρο 99. Εάν δεν τα κάναμε αυτά, το ερώτημα θα ήταν που βρίσκει τα λεφτά το Κ.Κ.Ε; Το Κ.Κ.Ε λοιπόν έχει συγκεκριμένους πόρους. Ούτε δάνεια εκατομμυρίων μπορεί να παίρνει, η κρατική επιχορήγηση είναι συγκεκριμένη, ελέγχεται και δίνει λόγο σε όλους τους μηχανισμούς του κράτους, εφορίες, ΙΚΑ, λογιστήρια, επιτροπή ορκωτών της Βουλής. Όλα αυτά ελέγχονται... Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι ανεξάρτητα με τις όποιες επιφυλάξεις ή διαφωνίες, το δυναμικό δουλεύει στο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, διότι πρόκειται για στράτευση και υπόθεση ζωής. Δεν δουλεύει ούτε για να αποκατασταθεί επαγγελματικά, ούτε για να παχυλούς μισθούς. Δουλεύει, προσφέρει, συνεισφέρει και είναι αντιμέτωπο με τα προβλήματα που έχουμε ως κόμμα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα