Ο Ομπάμα θέλει «λουκέτο» στο Γκουαντάναμο

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σήμερα μια νέα πολιτική των ΗΠΑ που θα περιορίζει τη χρήση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών μόνο σε περίπτωση που Αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν μια "επικείμενη" απειλή, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Η πολιτική του Ομπάμα θα καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία των άλλων εθνών και προτιμούν να συλλαμβάνουν καινα κρατούν τους

εξτρεμιστές, όταν είναι δυνατόν.

"ΗΑμερική δεν χρησιμοποιεί τις επιθέσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών όταν έχουμε την ικανότητα να συλλάβουμε μεμονωμένους τρομοκράτες. Προτιμούμε να κρατούμε, να ανακρίνουμε και να παραπέμπουμεστη δικαιοσύνη τους τρομοκράτες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης πριν από την ομιλία του Ομπάμα.

ΟΟμπάμα θα επαναλάβει επίσης την έκκλησή του για το κλείσιμο της αμερικανικής φυλακής του Κόλπου του Γκουαντάναμο, και θα άρει το μνημόνιο για την μεταφορά των κρατουμένων του Γκουαντάναμο στην Υεμένη, σημείωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα