Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στις 4/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την διαπραγμάτευση στο Παρίσι:

«Στο Παρίσι νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα, αυτά που γνωρίζουμε όλοι ότι δεν πέρασαν και δεν πέτυχαν. Δεν βγήκε η άσκηση... Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος σε δύο επίπεδα. Πρώτον, αν λύσουμε κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα, το πετρέλαιο που για μένα είναι πολύ σημαντικό. Τα
ισοδύναμα βρίσκονται μέσα στην διόρθωση των μέτρων. Το πώς θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα... Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, για να μπορέσουν να έχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι άνθρωποι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ή μέτρα όπως πήραμε τώρα για τους ανθρώπους του ΟΑΕΕ. Ήταν μία πρόταση με 20 εκατομμύρια ευρώ, ώστε αυτοί που δεν πληρώνουν, να μπορούν να έχουν ένα βιβλιάριο και παράλληλα να μπορέσουμε να λύσουμε τα δύο μεγάλα θέματα τα οποία έχουμε. Πρώτον, να λήξουμε τα θέματα με τα κόκκινα δάνεια με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεύτερον να δοθεί η δυνατότητα, μέσω του ΕΣΠΑ, αναχρηματοδότησης των δανείων και επιδότησης επιτοκίου και να υπάρχει η ρήτρα απασχόλησης. Γιατί μπορεί να φτάσουμε στην ανάπτυξη κάποια στιγμή, αλλά να μην έχουμε απασχόληση. Πρέπει ο επιχειρηματίας, ο άνθρωπος που στηρίζεται είτε από το ΕΣΠΑ, είπε από τον επενδυτικό νόμο, είτε με φοροελαφρύνσεις, να επιστρέφει ένα μέρισμα που λέγεται απασχόληση. Η πρόταση μας στο Συμβούλιο της Απασχόλησης για ρήτρα απασχόλησης είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει άμεσα να προχωρήσει».

* Για ΠαΣοΚ:

Δημοσιογράφος: Εσείς στο παραβάν ψηφίζετε ΠαΣοΚ;

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Πάντα. Καλά κάνετε και με ρωτάτε. Έχετε δίκιο σε αυτό. Να τους ρωτάτε όλους. Είναι γνωστό ότι κάποιοι δηλώνουν ΠαΣοΚ και ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Και στις τελευταίες ευρωεκλογές κάποια δήλωναν ΠαΣοΚ και ψήφιζαν Δημοκρατική Αριστερά. Κάναμε τέτοιες κινήσεις που τους διώξαμε όλους τους υπόλοιπους και μείναμε εμείς».

* Για κεντροαριστερά:

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν best practices, πολιτικά, για ενιαία κεντροαριστερά στην Ελλάδα;

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ναι, αν όλοι καταλάβουμε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος και αν καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι αρχηγοί... Δεν νομίζω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι κεντροαριστερά. Αν δηλαδή την κεντροαριστερά την κάνεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έχει συγκεκριμένη πολιτική διαδρομή, με τη Λούκα Κατσέλη, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον κ. Μητρόπουλο, αυτό σημαίνει κεντροαριστερά; Δεν έχει καμία σχέση... Χθες, παραδείγματος χάρη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έλεγε διάφορα για τους μοναχούς, ψήφισε "παρών". Προχθές ο κ. Σταθάκης έλεγε ότι η φορολογία είναι σε καλό επίπεδο, όπως έλεγε και ο κ. Στουρνάρας... Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τι κάνει; Ακολουθεί την πεπατημένη του παλιού κομματικού συστήματος "λέω ψέμματα για να τους κοροϊδέψω όλους". Το έχει εφαρμόσει ξανά αυτό το πολιτικό σύστημα στο πρόσφατο παρελθόν. Θυμηθείτε από το 2009 τις πρακτικές... Πριν το 2009 βασικά, τι έκανε η Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και τι κάνει τώρα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Τα κόμματα αυτό το πληρώνουν, όταν το 30% γίνεται 15%. Όταν του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 25% θα γίνει 11%. Το πληρώνει η ελληνική κοινωνία... Εγώ καταλαβαίνω τον κόσμο, που νιώθει ότι θέλει να πιαστεί από κάπου. Η πολυσυλλεκτικότητα του ψέματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θ' αποκαλυφθεί σύντομα. Εγώ που δεν τον ψηφίζω, μπορεί να το συγχωρέσω, οι Αγιορείτες πατέρες μπορεί να τον συγχωρέσουν. Οι ψηφοφόροι του, να ξέρετε, όπως δεν συγχώρεσαν και τους υπόλοιπους, δεν θα συγχωρέσουν ούτε αυτούς».

* Για Γιώργο Παπανδρέου:

Δημοσιογράφος: Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει θέση στο ΠαΣοΚ;

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Μπορώ εγώ να πω τέτοια πράγματα; Νιώθω απλό μέλος του ΠαΣοΚ που ήρθα το 2009, χωρίς να έχω καμία ευθύνη για το παρελθόν και δίνω μάχη για την πατρίδα μου και την παράταξή μου, χωρίς προϋποθέσεις, γιατί το πιστεύω. Το πιστεύω αυτό που κάνω και πιστεύω ότι θα δικαιωθώ πολύ σύντομα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα