Ο Π. Καζάκος στον ΑΘΗΝΑ984

O καθηγητής Διεθνών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, Πάνος Καζάκος, μίλησε στις 2/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Για την Ελλάδα την επομένη της Συνόδου Κορυφής, μεταξύ άλλων, είπε:
 

«Οι νέες αποφάσεις ανοίγουν μεν ένα παράθυρο ευκαιρίας και στην Ελλάδα, αλλά η επέκταση των ρυθμίσεων αυτών για τις ελληνικές τράπεζες μπορεί να γίνει, μόνον εάν
τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Όχι μόνο με το μνημόνιο, αλλά και με τις υπόλοιπες συμφωνίες, οι οποίες έχουν προωθηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Το δικό μας πρόβλημα συνίσταται στο να ξαναδούμε ενδεχομένως τι μπορούμε να πετύχουμε, διότι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί. Και ακόμη εως ποιο βαθμό μπορούμε με συνέπεια να ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε».

Και πρόσθεσε: «Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα έλεγα, από το 2009 και μετά, ουσιαστικά ό,τι γίνεται εδώ, εμφανίζεται ως ερχόμενο  απ' έξω. Σαν να μην είναι δική μας υπόθεση, σαν να είναι  δηλαδή ένα είδος επιβολής... Το κρίσιμο είναι το  πώς τελικά μπορεί να γίνει δική μας υπόθεση, η προσαρμογή της χώρας. Με την έννοια να έχουμε ιδέες π.χ. για την ανάπτυξη, τις οποίες και να μπορούμε να υποστηρίξουμε έναντι της Τρόικα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά το γράμμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Και ας υπάρχουν γκρίνιες για το περιεχόμενο. Ότι δηλαδή θεωρούμε το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής ιδιοκτησία μας. Η λέξη αυτή σημαίνει ότι δεσμευόμαστε για τους μεγάλους στόχους και τη γενική κατεύθυνση».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Keywords
Τυχαία Θέματα