Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε στις 12/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας:

«Θα γίνει συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας και της στρατηγικής που θα ακολουθήσει αυτή η ομάδα».

Δημοσιογράφος: Αυτή η ομάδα θα αποτελείται από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς;

Π. Κουκουλόπουλος: «Όχι μόνο. Θα υπάρχουν και οι εμπειρογνώμονες, υπάρχει ένα πολυεπίπεδο σχήμα, που
θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Γιατί είναι επίπονη διαδικασία. Έχουμε πει από την αρχή, όταν όλοι μας ρωτούσαν απορημένοι -μιλάω για τους πολλούς που είναι και καλόπιστοι-, για ποιο λόγο υπάρχει αυτού του τύπου η συμμετοχή στην κυβέρνηση και δεν συμμετέχουμε ολόψυχα κ.λπ., πως δεν πρόκειται να προσδιοριστεί η πορεία των πραγμάτων από τα επιμέρους κάθε υπουργείου. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν και να δουλέψουν, αλλά αυτό που έχει κυρίαρχη σημασία είναι το γενικό πλαίσιο και αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα. Πρέπει να  υπάρξει αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης με έμφαση στην επιμήκυνση του προγράμματος. Και αυτό, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν κρίνεται στο επίπεδο των εκπροσώπων της Τρόικα, ούτε στο επίπεδο του Eurogroup. Κρίνεται στο επίπεδο του κ. Ολάντ, της κ. Μέρκελ, του κ. Μόντι και πάει λέγοντας. Χρειάζεται, λοιπόν, μια πολυεπίπεδη στρατηγική, αιχμή του δόρατος της οποίας θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όλα τα πολιτικά κόμματα. Πρώτα από όλα, το ΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Αριστερά που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά ανοιχτό είναι το ζήτημα και για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, γιατί τώρα μπορούμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα προς το φιλικότερο για την ανάπτυξη και για τους πολίτες».

Δημοσιογράφος: Το θέμα της επιμήκυνσης πρέπει να τεθεί ακόμα και αν το θέμα της επόμενης δόσης είναι υπό αίρεση;

Π. Κουκουλόπουλος: «Πρέπει να τεθούν μαζί. Το κάναμε σαφές προεκλογικά, το Σάββατο με την Τρόικα και στη Βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις και εκεί κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί χθες το βράδυ. Τα βήματα συνέπειας της χώρας πρέπει να πάνε χέρι - χέρι με την αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης, σε ό,τι αφορά πρώτα από όλα τον χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ο κ. Στουρνάρας, χθες βράδυ, ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, και νωρίτερα προφανώς τον πρωθυπουργό, ότι το ζήτημα της επιμήκυνσης το είχε θέσει στην τοποθέτησή του. Απλά το Εurogrοup -όπως αναμέναμε, γνωρίζοντας τα πράγματα, μιας και είχαμε την ευθύνη διαχείρισης μέχρι πρόσφατα-, δήλωσε αναρμοδιότητα για αυτό το θέμα...».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν κοινωνικές και πολιτικές αντοχές, εάν τα ζητήματα που αφορούν μέτρα ενόψει οποιασδήποτε δόσης, δεν συνοδεύονται από μια ολοκληρωμένη προοπτική που δείχνει πού πάνε τα πράγματα».

Δημοσιογράφος: Νέο μεσοπρόθεσμο επί της ουσίας...

Π. Κουκουλόπουλος: «Όχι επί της ουσίας, ακριβώς αυτό. Ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα έχει τουλάχιστον δύο χρόνια επιμήκυν
Keywords
Τυχαία Θέματα