Ο Π. Μάρκαρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο συγγραφέας, Πέτρος Μάρκαρης, μίλησε στις 29/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο κοινωνικός ιστός στην Ελλάδα έχει σπάσει και το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα φέρει τεράστια ευθύνη γι' αυτό. Μην έχουμε αυταπάτες. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα αυτά τα φαινόμενα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Τι σημαίνει "ελάτε να με πιάσετε;". Θα τον ταράξουν στις μηνύσεις και θα τρέχει και δεν
θα φτάνει. Αλλά δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα. Και όταν το πολιτικό σύστημα δείχνει ότι τίποτα δεν λειτουργεί, γιατί να μην το δείξουν και οι υπόλοιποι;».
 
Δημοσιογράφος: Γιατί να μην πληρώσουν το "κενό";

Π. Μάρκαρης: «Ακριβώς. Γιατί να μην βγουν και αυτοί στην όψη; Ο διασυρμός έρχεται πρώτα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, το οποίο όχι μόνο δεν προωθεί μια απλή λίστα η οποία δίνεται για διερεύνηση, αλλά την μεταχειρίζονται και ως "μπαλάκι" με έναν απίστευτο τρόπο, όπου ο καθένας από τους πολιτικούς επικαλείται την αθωότητά του. Και συνεχίζεται με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος διασύρει ανθρώπους και ονόματα, χωρίς να έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να το κάνει και καμία ηθική αναστολή».

Και πρόσθεσε: «Η λογική που ισχύει πια στην Ελλάδα είναι να κάνουμε θόρυβο. Να προκαλέσουμε μια μικρή ή μεγάλη έκρηξη, να γίνει κάτι γύρω από το όνομά μας. Αυτό είναι που μετράει στην Ελλάδα. Το "η Ελλάδα ζει με δανεικά και το θεαθήναι", το έχουμε πάρει χαμπάρι;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα