Ο Π. Μελάς στον ΑΘΗΝΑ984

O ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς, μίλησε στις 19/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Εγώ πριν από 12 - 15 χρόνια, επειδή έβλεπα ότι συνεχώς παίρνουμε δανεικά, είχα πει στη Βουλή ότι δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά και ότι τα δανεικά επιστρέφονται με τόκους και φέρνουν πρόσκαιρα χαμόγελα και μετά δάκρυα. Τα δάκρυα ήρθαν, αλλά κανείς οικονομολόγος από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι

δεν είδε ότι με την πορεία αυτή, κάποια στιγμή η Ελλάδα θα έφτανε στον γκρεμό;».

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν ψηφίσατε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Π. Μελάς: «Εδώ και δύο μήνες είχα πει ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα σκεφτώ τι θα ψηφίσω και γι' αυτό τώρα λέω 50% ναι και 50% όχι. Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του κου Δήμα είπα ότι τον εκτιμώ, διότι είναι ένας παλιός πολιτικός, έχουμε συνυπηρετήσει πριν από αρκετά χρόνια στη Βουλή, είναι έντιμος άνθρωπος και πιστεύω ότι μ' αυτές τις δυνατότητες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο να βγούμε από αυτή τη μεγάλη κρίση. Είπα ότι κατά 80% θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για κάποιους λόγους που δεν χρειάζεται τώρα να σας αναφέρω, ψήφισα "παρών". Για εμένα το "παρών" είναι παρών, δεν είναι ούτε "ναι", ούτε "όχι"... Είναι δικές μου σκέψεις που μου είχαν περάσει από το μυαλό και γι' αυτό έκανα αυτό που έκανα. Αλλά εκείνο το οποίο έχω να σας πω είναι ότι την Τρίτη θα έχουμε πάλι ψηφοφορία και εγώ θα ψηφίσω "ναι". Δεν πρόκειται να εκπλαγείτε. Εγώ ό,τι λέω το κάνω πράξη. Δεν θα σας είχα πει ότι θα ψηφίσω 100%. Σε αυτήν την ψηφοφορία κανείς δεν πίστευε ότι ο κ. Δήμας θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Δεν ήταν λάθος (σ. σ. που δεν ψήφισα για Πρόεδρο). Εάν ο κ. Δήμας έπαιρνε 199 ψήφους και δεν έβγαινε από την δική μου, τότε να λέγατε αυτά που λέτε... Έχετε κολλήσει όλοι σε ένα απλό πραγματάκι και το μεγαλοποιείτε. Εάν υπήρχε περίπτωση να βγει ο κ. Δήμας με την πρώτη εκλογή και δεν τον είχα ψηφίσει, θα είχατε κάθε δίκιο να τα πείτε αυτά, αλλά ούτε 180 δεν πήρε, όχι 200».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Π. Μελάς: «Ναι. Το έχω πει και παλιότερα. Εάν ένα άλλο κόμμα -σήμερα φαίνεται ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται-, με έπειθε -ουσιαστικά, όχι μόνο στα λόγια-, ότι θα οδηγούσε την Ελλάδα σ' έναν καλύτερο δρόμο και θα έδινε μία ανάσα στον ελληνικό λαό τότε ναι, να πηγαίναμε σε εκλογές. Αλλά οι εκλογές πηγαίνουν πίσω την οικονομία. Έρχεται, λοιπόν, πίσω η οικονομία με τις εκλογές και έρχεται μία άλλη κυβέρνηση μονοκομματική, δικομματική, τρικομματική. Ποιος εγγυάται ότι θα φέρει την Ελλάδα σ' έναν καλύτερο δρόμο, όταν ο κ. Σόιμπλε λέει ότι, αν βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "τέλος τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα"; Επίσης και άλλοι σοβαροί οικονομολόγοι, όπως ο κ. Βαρουφάκης είχε πει ότι "αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί"... Αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει οικονομολόγος που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Πώς μπορεί να εμπιστευτεί κανείς ότι θα έρθει μία νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν καλύτερο δρόμο;».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν και άλλοι βουλευτές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Έχετε βρει κάποιον;

Π. Μελάς: «Πιστεύω θα ψηφίσουν και άλλοι. Ναι έχω βρει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα