Ο Π. Οικονόμου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μίλησε στις 23/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Γίνεται λόγος από την κ. Λαγκάρντ για ακόμη χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και μειώσεις των μισθών σε όλους τους κλάδους...

Π. Οικονόμου: «Χαμήλωσε. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, χαμήλωσε».

Δημοσιογράφος: Φαίνεται ότι η βασική γραμμή, η οποία υπάρχει, είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο...

Π. Οικονόμου:
«Ωραία. Ας πάμε στις πιο μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, ας το πει η κ. Λαγκάρντ στους συμπατριώτες της».

Δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει  άλλο περιθώριο στην Ελλάδα;

Π. Οικονόμου: «Εκτιμώ ότι δεν είναι ενδεδειγμένη αυτή η πολιτική. Νομίζω ότι έχει αγγίξει τα όριά της και αντιθέτως, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη των γενικών κατευθυντήριων γραμμών, που διήπαν την ευρωζώνη την περασμένη δεκαετία. Πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Δηλαδή, αυτό που λέει ο κ. Ντράγκι, ότι το ευρωομόλογο δεν είναι της παρούσης κ.λ.π. Δεν είναι της παρούσης, επειδή δεν θέλουν να το συζητήσουν συγκεκριμένα κράτη της ευρωζώνης. Αλλά, εάν συζητάμε σαν λογικοί άνθρωποι, είναι απολύτως ενδεδειγμένο. Μπορεί οι χώρες της ευρωζώνης να μην συμφωνούν, αλλά αυτά είναι θέματα πολιτικών συσχετισμών. Άμα αλλάξει η κυβέρνηση, αν αλλάξει ο πρόεδρος στην Γαλλία ή στην Γερμανία, θα υπάρχουν άλλες συντεταγμένες».

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα που έχουμε είναι η ανεργία. Ο κόσμος πρέπει να βρει δουλειές. Για να βρει δουλειές, πρέπει να φτιάξουμε δουλειές. Τα λεφτά τα βρήκαμε, τα έχουμε εξασφαλίσει με την συμφωνία, πρέπει να βρούμε τώρα τον τρόπο, πώς θα τα βάλουμε στην αγορά. Πώς θα γίνουν επενδύσεις. Η δική μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να γίνουν δημόσιες επενδύσεις πρώτα, για να ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας».

Δημοσιογράφος: Η Νέα Δημοκρατία σας επικρίνει στο υπουργείο Οικονομικών ότι προχωρήσατε σε έναν αιφνιδιασμό και δεν είχε ενημερωθεί, δεν είχε υπάρξει διάλογος. Αυτό το οποίο καταθέσατε ως τροπολογία ...

Π. Οικονόμου: «Δεν το έχω καταθέσει εγώ αυτό...».

Δημοσιογράφος: Το υπουργείο Οικονομικών...

Π. Οικονόμου: «Δεν έχω καταθέσει τέτοια τροπολογία και σήμερα θα ασχοληθώ με το θέμα, να δω περί τίνος ακριβώς πρόκειται».

Δημοσιογράφος: Ποιος έχει καταθέσει την τροπολογία;

Π. Οικονόμου: «Τη Δευτέρα έχουμε συνάντηση με όλα τα κόμματα για το εθνικό φορολογικό σύστημα και θα γίνει μια συζήτηση. Πέραν τούτου, θα ασχοληθώ με το θέμα σήμερα, αλλά επιπλέον όλων αυτών έχω να σας πω...».

Δημοσιογράφος: Πώς κατατέθηκε η τροπολογία;

Π. Οικονόμου: «Δεν την έχω καταθέσει εγώ, είναι σαφές αυτό που λέω...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Στο διάλογο για το εθνικό φορολογικό σύστημα παρακαλώ -και το εννοώ το "παρακαλώ"-, η Νέα Δημοκρατία να προσέλθει, γιατί είναι άλλα τα θέματα της συζήτησης. Εάν έχει αιφνιδιαστεί, θα το συζητήσουμε ευχαρίστως και αυτό την Δευτέρα. Αλλά είμαστε σε μια φάση που, επειδή πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα