Ο Ρασόλ απέκλεισε τον Ναδάλ

Ο Τόμας Ρόσολ, Νο 100 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και το βράδυ της Πέμπτης δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο άθλημα. Επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 6-4, 2-6, 6-4) του Ράφαελ Ναδάλ, στο 2ο γύρο του τουρνουά Wimbledon και προκρίθηκε στον 3ο γύρο, πετώντας εκτός συνέχειας τον κορυφαίο Ισπανό, Νο 2 στον κόσμο!

Ο Τσέχος έκανε την παρθενική του εμφάνιση

στο απλό του Wimbledon, έχοντας ως σήμερα καλύτερη παρουσία σε τουρνουά γκραν σλαμ την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός το 2011! Από την άλλη πλευρά ο Ναδάλ... γύρισε 7 χρόνια πίσω, καθώς είχε να αποκλειστεί σε 2ο γύρο τουρνουά Γκραν Σλαμ από το... 2005, και πάλι στο Wimbledon.

Το πρώτο σετ ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στο τάι-μπρέικ με τον Ναδάλ να μένει ζωντανός, αν και βρέθηκε να χάνει με 5-4 γκέιμς και πήρε το προβάδισμα με 1-0 σετ (7-6 γκέιμς σε 62 λεπτά), καθώς επικράτησε με 11-9 στο τάι-μπρέικ, αν και ο Τσέχος είχε δύο σετ πόιντ.

Η συνέχεια ήταν του Τσέχου, που παίζοντας πολύ καλό τένις πήρε και τα δύο επόμενα σετ με 6-4 σε 37' και 34', αντίστοιχα. Στο τέταρτο σετ, πάντως, ήρθε η αντίδραση του Ισπανού, ο οποίος ανέβασε πολύ την απόδοσή του και το πήρε εύκολα με 6-2 σε 32 λεπτά και ισοφάρισε σε 2-2 σετ.

Εκεί όμως ήρθε το σκοτάδι και οι διοργανωτές αποφάσισαν να μη διακόψουν το παιχνίδι, αλλά να κλείσουν την οροφή του κεντρικού κορτ ώστε να ανάψουν τα φώτα που είναι πάνω της. Ετσι υπήρξε περίπου 40λεπτη διακοπή μέχρι οι δύο τενίστες να συνεχίσουν τη δράση.

Το 5ο σετ άρχισε με τον Ρόσολ να είναι αποφασισμένος. Ξεκίνησε με μπρέικ στο σερβίς του Ναδάλ, «κράτησε» το δικό του (2-0 γκέιμς) και στη συνέχεια τόσο ο Τσέχος, όσο και ο Ισπανός δεν κατάφεραν να κάνουν κάποιο μπρέικ και έτσι ο Ρόσολ έφτασε στη νίκη με 6-4 σετ σε 33', με εντυπωσιακό τρόπο, τελειώνοντας το παιχνίδι με δύο άσους, χωρίς ο Ναδάλ να πάρει πόντο στο τελευταίο γκέιμ!

Πηγή: Sentragoal

Keywords
Τυχαία Θέματα