Ο Σ. Κεδίκογλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μίλησε στις 27/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για την παραίτηση του Γ. Βερνίκου, μεταξύ άλλων είπε:

«Η περίπτωση του κ. Βερνίκου ήταν όντως μια αβλεψία, που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί».

Δημοσιογράφος: Αβλεψία, η οποία χρεώνεται σε ποιον;

Σ. Κεδίκογλου: «Σε εκείνον που υπέβαλε την πρόταση».

Δημοσιογράφος: Στον κ.  Βενιζέλο, δηλαδή;

Σ. Κεδίκογλου: «Τώρα

φαντάζεστε να εξετάζαμε εμείς τους υποψηφίους των άλλων αρχηγών; Θα ήταν σωστό; Να εξετάσουμε εξονυχιστικά το παρελθόν τους; Θα φαινόταν ότι προσερχόμαστε κακή τη πίστη στη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ιδιαίτερα στην περίπτωση των οff-shore, με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και με τις γνωστές ιστορίες, νομίζω ότι υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα. Ειδικά αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να επιδεικνύει -όχι απλώς να αποδεικνύει-, την κρυστάλλινη διαύγειά της. Μια off shore φυσικά δεν βοηθάει σε αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια, δεν σας κρύβω ότι όταν χρειάστηκε να απαντήσω σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, χθες, εξεπλάγησαν για αυτή την διαφορετική αντιμετώπιση ενός απλού πολίτη από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ελλάδα. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι φυσικό να "φυσάμε και το γιαούρτι"».

Δημοσιογράφος: Χθες υπήρξε μια συζήτηση στο ΠαΣοΚ με τα ΜΜΕ στη διατύπωση ενός ερωτήματος, γιατί ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός, δεν επέλεξε για μια τόσο κομβική θέση -όπως είναι η θέση του υπουργείου Οικονομικών-, ένα στέλεχος το οποίο να προέρχεται πολιτικά από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και πηγαίνει σε μια επιλογή που έχει έντονο το χρώμα ή το άρωμα των κυβερνήσεων Σημίτη;

Σ. Κεδίκογλου: «Να αντισταθώ στον πειρασμό να πω ότι ένα τέτοιο επιχείρημα δείχνει μια μάλλον απροθυμία συμμετοχής και στήριξης της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Αλλά αντιπαρέρχομαι αυτόν τον πειρασμό και λέω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει ανώτατο κοινοβουλευτικό και κομματικό της στέλεχος σε πολύ καίριο πόστο, στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί και τεχνοκράτης, γιατί το background του είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι κατεξοχήν ειδικός στο αντικείμενό του. Εμείς βάλαμε. Από εκεί και πέρα, στην διανομή των Υπουργείων είχε συμφωνηθεί αυτό. Τώρα, το ΠαΣοΚ για ποιο λόγο μπορεί να αντιδρά στην επιλογή ενός ανθρώπου που έγινε -εξ' όσων γνωρίζω-, βάσει ενός συγκεκριμένο πλαισίου, ότι έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος με καλό τεχνοκρατικό υπόβαθρο, αλλά να έχει και πολιτική αντίληψη. Θυμάμαι ότι οι συζητήσεις ήταν ότι έπρεπε να είναι στο προφίλ του κ. Ράπανου. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις γκρίνιες, οι οποίες διοχετεύονται και εντέχνως».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα