Ο Σ. Κεδίκογλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μίλησε στις 26/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια κοινή διαπίστωση σήμερα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και στην δημόσια συζήτηση, ότι υπάρχει απουσία συντονισμού στην κυβέρνηση. Εκτιμάτε ότι είναι υπερβολικό;

Σ. Κεδίκογλου: «Πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολικό. Στη χτεσινή εισήγηση του πρωθυπουργού θα υπογράμμιζα εκείνο το σημείο όπου τόνιζε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή φέραμε σε πέρας

ένα δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, μπορεί να υπάρξουν προσωπικές τακτικές ή οτιδήποτε άλλο...».

Δημοσιογράφος: Η ανάγκη του πρωθυπουργού να το πει, σημαίνει ότι διαπιστώνει ότι υπάρχουν τέτοιου είδους συμπτώματα;

Σ. Κεδίκογλου: «Όχι. Η ανάγκη να το πει είναι ότι αυτή την περίοδο πρέπει να περάσει αυτό το μήνυμα. Και αν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο. Ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με τον υπουργό Επικρατείας, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, όπως σε αυτό που αναφέρθηκε η κα Σκοπούλη. Επεσήμανε ότι υπάρχει το τριψήφιο τηλέφωνο μέσω του οποίου ο κάθε υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας μπορούν να μιλήσουν άμεσα με τον πρωθυπουργό και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό συμβαίνει συνεχώς και καθημερινά».

* Για την διάταξη Μανιτάκη:

«Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι απλώς του διαβιβάστηκε από την γραμματεία της κυβέρνησης και το Μαξίμου θα λάμβανε γνώση στην τελική φάση, μετά την συμφωνία, όταν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο».

Δημοσιογράφος: Άρα δεν το γνώριζε το πρωθυπουργικό γραφείο;

Σ. Κεδίκογλου: «Ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί είχαν συμφωνήσει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο των επ' αόριστον προσωρινών μέτρων, αυτής της φάμπρικας, η οποία είχε δημιουργηθεί και η οποία προκαλεί προφανείς δυσλειτουργίες. Η διατύπωση φυσικά και δεν είχε περάσει ακόμα από το Μαξίμου».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι ήταν ατυχής η διατύπωση;

Σ. Κεδίκογλου: «Πιστεύω ότι από την στιγμή που αφορούσε στην αλλαγή ενός κώδικα ποινικής δικονομίας, θα έπρεπε να έχει υπάρξει συνεννόηση με το καθ' ύλην αρμόδιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Δημοσιογράφος: Κάτι ανάλογο δεν γνώριζε το πρωθυπουργικό γραφείο και για την διάταξη του υπουργείου Εργασίας που αφορούσε στην περικοπή του 35% στις συντάξεις;

Σ. Κεδίκογλου: «Όχι. Δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση με την τρόικα ή οποιαδήποτε αναφορά σε συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός ή σε οποιαδήποτε σύσκεψη. Και νομίζω ότι έγινε σαφές ότι κάθε διάταξη πρέπει να περνάει -και έτσι γίνεται-, από το μέγαρο Μαξίμου στην τελική της φάση».

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη του υπουργείου Εργασίας που αποσύρθηκε, δεν θα επανέλθει;

Σ. Κεδίκογλου: «Αυτή η συγκεκριμένη όχι».

Δημοσιογράφος: Αντίθετα θα επανέλθει η διάταξη του κ. Μανιτάκη τροποποιημένη...

Σ. Κεδίκογλου: «Ακριβώς».

* Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού:

«Αυτή την στιγμή είναι άλλες οι άμεσες προτεραιότητες και σε κάθε περίπτωση ο ανασχηματισμός είναι στην διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού».

* Για την πιθανότητα αντικατάστασης του κ. Κικίλια:

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει απλώς να προσωποποιείται. Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η πρώτη μάχη ήταν για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, να κρατήσουμε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης και η επόμενη μάχη είναι κατά της ανεργίας. Εκεί θα κριθούμε και θα συμφωνήσετε ενδεχομένως ότι οι επιδόσεις του ΟΑΕΔ δεν είναι αυτές που απαιτούν οι περιστάσεις».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα