Ο Σ. Κουβέλης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Σπύρος Κουβέλης, μίλησε στις 17/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για το δημοψήφισμα:

«Το δημοψήφισμα
είναι ένα δεδομένο, το οποίο δεν πρέπει να μπαίνει σε αμφισβήτηση και είναι -για εμένα-, τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους ηγέτες, το ότι φοβήθηκαν να γυρίσουν στους πολίτες τους».

* Για τη νέα κυβέρνηση:

«Έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι λευκή επιταγή, λέγοντας ξεκάθαρα ότι θα παρακολουθώ πολύ προσεκτικά το έργο της κυβέρνησης και του κάθε υπουργού και, στο μέτρο που χρειάζεται, θα παρεμβαίνω και, μάλιστα, χωρίς να θεωρώ ότι δεσμεύομαι από κομματική πειθαρχία...».

* Για αλλαγή στην ηγεσία του ΠαΣοΚ:

«Κάτι που πρέπει σήμερα να κάνει ο Γ. Παπανδρέου, σαν πρόεδρος του ΠαΣοΚ, είναι ακριβώς να βάλει τη συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα του ΠαΣοΚ. Αυτό είναι σημαντικό και νομίζω είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, γιατί μπορούμε να του χρεώσουμε ό,τι θέλετε, θεωρώ ότι σε επίπεδο οραματικό και σε επίπεδο ρηξικέλευθων γραμμών για την πολιτική και για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, έχει δείξει πάρα πολύ καλά δείγματα γραφής. Νομίζω ότι πρέπει, καταρχήν, να κάνουμε αυτή τη συζήτηση: Είμαστε ένα κόμμα το οποίο είναι κεντροδεξιό, κεντροαριστερό, κεντρώο, που θέλει να ασχοληθεί με τις νέες πολιτικές, που είχε ανοίξει ο Γ. Παπανδρέου για κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα; Και εφόσον ξεκαθαρίσουμε ότι αυτοί είμαστε και αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε, τότε να δούμε και ποιος είναι ο άνθρωπος που το εκφράζει καλύτερα. Το ανάποδο θα ήταν λάθος, να μιλάμε για τα άτομα, γιατί φοβάμαι ότι πάει σε άλλες συζητήσεις».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα