Ο Σ. Σταυρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μίλησε στις 11/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ΔΕΣΦΑ:

«Υπάρχει μια πολύ θετική εξέλιξη, η ΔΕΣΦΑ. Οι Αζέροι έδωσαν μια προσφορά. Ελπίζω να είναι καλή και να κλείσουμε θετικά, διότι έτσι ο Έλληνας καταναλωτής θα έχει φυσικό αέριο από δύο πλευρές, το ρώσικο
και από το Αζερμπαϊτζάν. Και αυτό είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που έχει ικανοποιήσει πάρα πολύ την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ».

* Για μη συμμετοχή των Ρώσων στην ΔΕΠΑ:

«Ξέραμε ότι υπήρχε πάντα η δυσκολία του ότι οτιδήποτε έπρεπε να τεθεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η επιτροπή Ανταγωνισμού προστατεύει τον πολίτη από μονοπωλιακές καταστάσεις. Επειδή, λοιπόν, υπήρχε πάντα ο φόβος οι Ρώσοι να έχουν μια δεσπόζουσα θέση στο φυσικό αέριο, υπήρχε πάντα αυτό το αγκάθι. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να το ξεπεράσουν και τελικά επέλεξαν να μην συμμετέχουν, από το να συμμετέχουν και να πάρουν μια άρνηση μετά από εννιά μήνες ή ένα χρόνο. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις. Εμείς κάναμε την δουλειά μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μας απένειμαν εύσημα, οι Ρώσοι κατάλαβαν ότι είναι καλοδεχούμενοι στην χώρα μας και από εκεί και ύστερα, για το ότι δεν συμμετείχαν, δεν έχει καμία ευθύνη η ελληνική πλευρά. Ούτε το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε το υπουργείο Ενέργειας, ούτε πολύ περισσότερο η κυβέρνηση ή ο πρωθυπουργός».

Και πρόσθεσε: «Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και γεωπολιτικές βλέψεις, αλλά μέσα σε αυτό το πλαίσιο οφείλει να κινηθεί η χώρα μας. Αυτό είναι και ένα μήνυμα προς κάποιους που νομίζουν ότι μπορούμε να σηκώσουμε την σημαία της επανάστασης και δήθεν θα μας συνδράμουν οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, οι Ευρωπαίοι κ.λπ.».

Δημοσιογράφος: Εξετάζετε το ενδεχόμενο ο νέος διαγωνισμός που θα επαναπροκηρυχθεί να αφορά την ΔΕΠΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια μαζί;

Στ. Σταυρίδης: «Θα τα δούμε όλα αυτά. Θα τα συζητήσουμε εσωτερικά στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί και ύστερα, θα πάρουμε γρήγορα την όποια απόφαση και θα την ανακοινώσουμε αμέσως».

Δημοσιογράφος: Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι ένα ανοιχτό σενάριο;

Στ. Σταυρίδης: «Έτσι είναι. Βέβαια, πρέπει να κάτσουμε να δούμε τα πράγματα με σοβαρότητα και συνέπεια».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει εμπλοκή με τον ΟΠΑΠ;

Στ. Σταυρίδης: «Όχι, για τον ΟΠΑΠ δεν εφησυχάζω, αλλά ούτε και ανησυχώ. Υπάρχουν κάποιες τελικές διαπραγματεύσεις, είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα λήξει και το θέμα του ΟΠΑΠ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα