Ο «Σάσα» Τζόρτζεβιτς στον Αθήνα 984

Ο Αλεξάντερ "Σάσα" Τζόρτζεβιτς, από τη θέση του αναλυτή πλέον, θέση που κατέχει στον τηλεοπτικό σταθμό Eurosport, μιλάει στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Γιώργο Κυριακίδη για τον μεγάλο αποψινό τελικό του Φάιναλ Φορ. Δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Παναθηναϊκού και διατρανεί την πεποίθησή του πως η Ευρωλίγκα θα καταλήξει και πάλι σε ... γνώριμα χέρια. Αυτά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
 Ο 44χρονος Σέρβος, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες πουεμφανίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα και πρωταθλητής Ευρώπης με τηνΠαρτίζαν το 1992, είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος για να μιλήσει για το"φαινόμενο Ομπράντοβιτς". Ο Ζοτς ήταν τότε ο προπονητής της ομάδας τηςΠαρτίζαν και ο Τζόρτζεβιτς ο μεγάλος εκτελεστής.
 
Πώς βλέπετε συνολικά το Φάιναλ Φορ και τις ομάδες που συμμετέχουν;

"Νομίζω ότι οι δύο καλύτερες ομάδες των ημιτελικών βρίσκονται στον τελικό. Αξίζουν και στις δύο συγχαρητήρια και ιδίως στον Παναθηναϊκό, που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι τακτικά. Φυσικά, τα εύσημα ανήκουν στον κατ'εμέ καλύτερο προπονητή που έχει περάσει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κυριάρχησε με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το μπάσκετ και ηγείται της ομάδας του. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες, που τον ακολουθούν πιστά. Αυτό είναι το μεγαλύτερό του προτέρημα, μαζί φυσικά με τον Διαμαντίδη και τις εμφανίσεις του Καλάθη και του Περπερογλου, ο οποίος έπαιξε και για τον Σάτο που είχε ένα συναισθηματικά φορτισμένο παιχνίδι.

Στην άλλη πλευρα, η Σιένα δεν έπαιξε σύμφωνα με το επίπεδό της. Δεν ήταν η ομάδα που όλοι ξέραμε και πρέπει να βρουν τα αίτια. Πολύ παίκτες-κλειδιά δεν έπαιξαν καλά, ωστόσο ήταν το τέταρτο Φάιναλ Φορ που έπαιξαν. Επομένως, έπρεπε να ξέρουν πώς να προσεγγίσουν το παιχνίδι.

Στον αγώνα της Μακάμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν τίθεται ζήτημα. Η Μακαμπι ήταν πολύ καλύτερη, παρόλο που η Ρεάλ έπαιξε κάτω από τις δυνατότητές της. Πιστεύω πως θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα, ειδικά όσον αφορά στη βοήθεια που πήρε από τον πάγκο. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε αγώνες σαν αυτόν. Μπορεί να είναι και καθοριστικός. Έτσι αποδείχθηκε, τουλάχιστον."
 

Μια πρόβλεψη για τον τελικό;

"Είμαι πολύ κακός στις προβλέψεις. Ωστόσο, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Παναθηναϊκού και του Ζέλικο. Αρχικά πίστευα ότι η Σιένα θα κέρδιζε το τρόπαιο φέτος γιατί είδα ότι έπαιζε εξαιρετικά όλη τη χρονιά. Η σκέψη μου ήταν ότι ο νικητής του ζευγαριού του Παναθηναϊκού με τη Σιένα θα είναι και ο πρωταθλητής. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός επειδή είναι καλύτερη ομάδα και γνωρίζουν πώς να σταματήσουν τα ισχυρά σημεια της Μακάμπι, που είναι ο Έιντσον και ο Πάργκο."
 

Σας εντυπωσίασε η απόδοση του Παναθηναϊκού στα ματς με την Μπαρτσελόνα;
 

"Ναι, ειδικά στον δεύτερο αγώνα του στη Βαρκελώνη. Αλλά ακόμα και στον πρώτο, τον οποίο έχασε για λίγους πόντους. Ο τρόπος που προσέγγισαν τη σειρά ήταν εξαιρετικός. Η ομάδα επέδειξε απίστευτη πειθαρχία και ο κόουτς Ομπράντοβιτς μπορεί να αισθάνεται περήφα
Keywords
Τυχαία Θέματα