Ο Σπ. Βούγιας, η Σ. Μερεντίτη, ο Γ. Μιχελάκης και ο Δ. Μαύρος στον ΑΘΗΝΑ984

Στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Η Επόμενη Δόση», με τους δημοσιογράφους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου,στις 03/11, ακούστηκαν:

* Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Σπύρος Βούγιας, σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, τόνισε:

«Δεν μπορούμε να πάμε στο δημοψήφισμα
με το θέμα που επέλεξε η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί, δηλαδή "ευρώ ή δραχμή". Δεν μπορούμε να βάζουμε τέτοια υπαρξιακά διλήμματα. Ούτε προς στιγμή η αμφισβήτηση. Η επιλογή του να βάζαμε σε δημοψήφισμα τη δανειακή σύμβαση, είχε ένα νόημα. Έβαζες το λαϊκό παράγοντα στο βάθυμα της λαϊκής νομιμοποίησης».

* Η βουλευτής του ΠαΣοΚ, Σούλα Μερεντίτη, επεσήμανε:

«Δεν θα ψηφίσω ποτέ τη διεξαγωγή ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Ποτέ μα ποτέ δεν ετέθη τέτοιο θέμα παραμονής μας στο ευρώ. Είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού. Δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι θα συμμετάσχω ή θα μείνω ή θα είμαι μέρος της οποιασδήποτε συζήτησης που θα βάζει ερωτηματικό στην παραμονή μας ή όχι στο ευρώ. Είναι σαν να είναι κάποιος ετοιμοθάνατος και να πας να του βγάλεις την παροχή οξυγόνου. Ποτέ δεν θα συμβάλλω σε αυτό».  

* Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δήλωσε:

«Το μόνο σενάριο που μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι οι πρόωρες εκλογές. Δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση πράγματα όπως είναι στρατηγικές επιλογές της χώρας από το 1974, μέχρι σήμερα, δηλαδή η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ... Είναι εγκληματικό λάθος».

* Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ερευνών MRB, Δημήτρης Μαύρος, σχολίασε την πολιτική κατάσταση, λέγοντας:

«Ο ρυθμιστής στο τοπίο αυτή τη στιγμή είναι τι κάνει το ΠαΣοΚ, κυρίως. Η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει "τσούκου - τσούκου", παίρνει τη μισή μονάδα κάθε φορά, αλλά πολύ πιο αργά από ό,τι είναι αυτό που υφίσταται το ΠαΣοΚ. Όταν τα νούμερα είναι περί το 15% στις προθέσεις ψήφου, τον τελευταίο καιρό, τρομάζω. Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει όλο αυτό συσπειρωτικά από τον κόσμο, γιατί ακόμα παίζεται ένα "μπρα ντε φέρ", ως προς το τι ήταν αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα