Ο Θ. Χειμωνάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Θανάσης Χειμωνάς, μίλησε στις 9/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το δίλημμα του Ε. Βενιζέλου: "Ήταν λάθος να τεθεί με αυτόν τον τρόπο αυτή τη στιγμή":

«Η αλήθεια είναι ότι ως ΠαΣοΚ -το οποίο αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ελιάς- έχουμε κάνει κάποια λάθη αυτές τις
μέρες».

Δημοσιογράφος: Που τα εντοπίζετε; Στο δίλημμα ενδεχομένως;

Θ. Χειμωνάς: «Όλη αυτή η ιστορία με το δίλημμα για μένα ήταν λάθος. Δηλαδή και αυτό που ειπώθηκε και από τον κ. Βενιζέλο και από στελέχη του κόμματος είναι μια αλήθεια και το έχουν πει και άλλοι, οι κκ Σαμαράς και Τσίπρας, ότι αυτές οι εκλογές έχουν πάρει λίγο, -κακώς για μένα- τη μορφή δημοψηφίσματος. Προφανώς αν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ή το ένα εκ των δύο λάβουν πολύ χαμηλά ποσοστά, αυτό θα θέσει θέμα σταθερότητας. Δεν το αρνείται κανείς. Αντίθετα, αν τα δύο κόμματα βγουν πάρα πολύ ισχυρά -εγώ δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία στο ΠαΣοΚ που είναι μέσα στην Ελιά γιατί αυτό είναι το πιο ευάλωτο από τα δύο- αυτό θα δείξει ότι πάμε για εκλογές το 2016. Για μένα ήταν λάθος να τεθεί με αυτόν τον τρόπο αυτή τη στιγμή. Επίσης, είναι λάθος να ταυτίζουμε το ΠαΣοΚ με την Ελιά. Από όποια πλευρά και να το δεις, το ΠαΣοΚ συμμετέχει μέσα στην Ελιά».

Δημοσιογράφος: Ο κεντρικός κορμός του όμως είναι...

Θ. Χειμωνάς: «Ναι, αλλά δεν είναι η Ελιά. Υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο άτομα που δεν είναι στο ΠαΣοΚ και δεν θα είναι ποτέ στο ΠαΣοΚ. Υπάρχουν ψηφοφόροι της Ελιάς που δεν θα ψήφιζαν ΠαΣοΚ».

* Για τις εσωκομματικές διαμάχες:

«Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική (σ.σ. για την συζήτηση σχετικά με την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά). Δηλαδή, αν μπει κανείς στο διαδίκτυο ή στα social media, βλέπει από την μια πλευρά ένα hardcore blog Παπανδρεικών και από την άλλη μεριά Βενιζελικούς σε ένα κόμμα που έχει 5%. Το είχα πει και στον κ. Τατσόπουλο, σε μια εκπομπή του, ότι πρέπει να γίνει μια τρομοκρατική οργάνωση από πασόκους, η οποία πρέπει θα απαγάγει τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο, θα τους βάλει σ' ένα κελί και θα τους πει "δεν θα βγείτε από εδώ, αν δεν τα βρείτε". Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή την στιγμή. Αν και έχω την αίσθηση ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκινάει πολύ πιο χαμηλά, δεν ξεκινάει από τους ίδιους. Υπάρχουν κάποιοι αυλικοί και από τη μια και από την άλλη πλευρά που τους ιντριγκάρουν και τους τσιγκλάνε. Δυστυχώς ο μόνος χαμένος της ιστορίας είναι το ΠαΣοΚ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα