Ο Θ. Χειμωνάς στον ΑΘΗΝΑ984

O τομεάρχης Πολιτισμού του ΠαΣοΚ, Θανάσης Χειμωνάς, μίλησε στις 26/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τα ποσοστά της Ελιάς στις ευρωεκλογές:

«Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε που αυτό το κόμμα είναι στο 8%. Πέρα από τις συγκυρίες, πρέπει να κοιτάξουμε και ποια λάθη κάναμε και εμείς. Από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι η φράση που εκφράζει την πραγματικότητα είναι ότι το ΠαΣοΚ άντεξε μέσα σ' έναν πολύ

δύσκολο διπολισμό, ο οποίος εσχάτως έβαλε και τη Χρυσή Αυγή στο παιχνίδι. Από τη μία μεριά, έχουμε' ένα κόμμα που λέει ότι υπάρχει success story, ότι δεν υπάρχει κρίση και από την άλλη μεριά έχουμε ένα άλλο που υπόσχεται τα πάντα και λέει ότι θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις. Το ΠαΣοΚ χάραξε το δικό του δρόμο, κατάφερε ν' αντέξει και κυριάρχησε στον δικό του ιδεολογικό χώρο. Μετά από όλα όσα έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να δεσπόζει στο χώρο της κεντροαριστεράς».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η δική μου θέση είναι ότι αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα δημιουργίας ενός νέου κόμματος, ούτε θέμα διάλυσης του ΠαΣοΚ μέσα στην Ελιά. Η Ελιά, για εμένα, θα είναι ιδανική αν περιλαμβάνει το ΠαΣοΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, το Ποτάμι και όλες τις υπόλοιπες κινήσεις που εντάσονται στον κεντροαριστερό χώρο. Δεν έχει να κάνει μ' ένα νέο κόμμα... Και οι τρεις δυνάμεις και τα τρία κόμματα θέλω να ενταχθούν στην Ελιά. Δεν λέμε να ενταχθεί το Ποτάμι στο ΠαΣοΚ. Όλα αυτά τα κόμματα πρέπει να είναι κάτω από την ομπρέλα της Ελιάς. Είναι αλήθεια ότι το ΠαΣοΚ, με το ποσοστό που έλαβε, έχει το πάνω χέρι δημοσκοπικά και εκλογικά στον συγκεκριμένο χώρο. Αλλά η δική μου θέση είναι ότι πρέπει ισότιμα και οι τρεις να κάτσουμε και να φτιάξουμε μια μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη».

Δημοσιογράφος: Θα έχει ως ηγέτη τον κ. Βενιζέλο ή μια προσωπικότητα με πιο πολυσυλλεκτικά χαρακτηριστικά;

Θ. Χειμωνάς: «Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Ο Ε. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠαΣοΚ. Αυτό δεν αλλάζει. Αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάμε πάντως ότι η κεντροαριστερά έχει στηρίξει και αναδείξει μεγάλες προσωπικότητες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των κκ Μποτάρη και Καμίνη... Νομίζω ότι οι κινήσεις των κκ Μπουτάρη και Καμίνη είναι ακριβώς η ιδανική κεντροαριστερά. Μια κεντροασριστερά που κάνει πρωταθλητισμό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα