Ο Θ. Μαργαρίτης στον ΑΘΗΝΑ984

O κ. Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς,  μίλησε στις 20/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.  


Μεταξύ άλλων, είπε:


* Για την εγκληματικότητα:

«Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε πρακτικές πολιτικής βίας από την άκρα δεξιά και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίες δεν έχουν τις ίδιες αφετηριακές αξίες. Είναι άλλο να επιτίθεσαι σε ένα αστυνομικό τμήμα -απαράδεκτο- και είναι άλλο να επιτίθεσαι σε ένα μετανάστη. Όμως, το αίμα παραμένει αίμα, με αφορμή την επίθεση στο
αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και τις παρενέργειες και τις παράπλευρες απώλειες...».

Και πρόσθεσε:«Επομένως, χρειάζεται να είμαστε καθαροί απέναντι σε όλες αυτές τις πρακτικές, είτε προέρχονται από τη μία άκρη του πολιτικού ορίζοντα, είτε από την άλλη...».

Σε άλλο σημείο, είπε: «Η σημερινή, δραματική, κατάσταση, προφανώς συνδέεται με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά έχει και μία σχετική αυτονομία, γιατί στην Ελλάδα ζούμε, γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και ξέρουμε ότι για πολλά αρνητικά φαινόμενα που εξελίσσονται στην πόλη μας, έχουν υπάρξει αβελτηρίες -καταρχήν- από την επίσημη πολιτεία και στη συνέχεια από πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν εκτιμούν με την απαραίτητη προσοχή, με την απαραίτητη σοβαρότητα, το ζήτημα των ακραίων απόψεων που ακούγονται.
Να πω ένα παράδειγμα: σε πολλές περιπτώσεις και το ΛΑ.Ο.Σ. έχει ρίξει -πώς να το πω;- έχει βάλει "λαδάκι στη φωτιά", με μία ρητορική, που μπορεί στο ΛΑ.Ο.Σ. να σταματάει στο επίπεδο του λόγου, αλλά κάποιοι να τη μετατρέπουν σε πράξη. Αντιλαμβάνεστε, τι εννοώ. Έξω από το ΛΑ.Ο.Σ., εννοείται, από πολύ πιο ακραία στοιχεία της άκρας δεξιάς. Ή, πολλές φορές, στο χώρο της Αριστεράς υπάρχει μία συγκαταβατική λογική για τη δράση -επαναλαμβάνω- ακραίων και όχι όλου του αντιεξουσιαστικού χώρου -ακραίων, επαναλαμβάνω-, η οποία θέλει μεγάλη συζήτηση. Π.χ., στα γεγονότα της Μarfin συνειδητοποιήθηκε, ότι δεν είναι σωστό, με αφορμή τα γεγονότα της  Μarfin, να ψάχνουμε μόνο την προβοκάτσια, ότι δηλαδή το έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες αυτό το έγκλημα...».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα