Ο Θ. Μαργαρίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 28/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την υπόθεση του κ. Μεϊμαράκη:


«Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει και αυτή η ιστορία να διερευνηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, όσο ψηλά και αν είναι. Αφήσαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, γιατί πρόκειται για τον πρόεδρο της Βουλής στην διακριτική του ευχέρεια και η πράξη που έκανε με την αναστολή της λειτουργίας

του διευκόλυνε ως ένα βαθμό την κατάσταση».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι από χθες που υπήρξαν αυτοί οι διάλογοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα  και οι οργισμένες αντιδράσεις του κ. Μεϊμαράκη -εγώ μάλιστα θέλω να τις πάρω με την καλή πρόθεση και σέβομαι την οργή του, αλλά επειδή είναι πολιτειακός παράγων πρέπει πάρα πολύ καλά να προσέχει για το πως χειρίζεται την αντιμετώπιση της προσωπικής του υπόθεσης και πιστεύω θα έπρεπε να διευκολύνει περαιτέρω, ενδεχομένως και με την παραίτηση του, ώστε να μπορεί απερίσπαστος πια και χωρίς τις δεσμεύσεις τις οποίες οφείλει να έχει ένας πολιτειακός παράγων, γιατί αυτή είναι η υποχρέωση του αυτό είναι το θεσμικό του βάρος, αυτή είναι η αξία του-, να κινηθεί για να βρει το δίκιο του...».

*Για την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων:

«Αυτό το πακέτο μέτρων θα πρέπει να περιλαμβάνει, κατά την γνώμη μας, πρώτον την σαφή δέσμευση ότι θα πάρουμε την δόση μια και έξω και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή δοσολογίες -διότι βλέπω ότι οι δανειστές έχουν δεύτερες σκέψεις-, δεύτερον το να υπάρξει επιμήκυνση, αυτό που λέμε δύο συν δύο χρόνια, ώστε να απλωθεί η εφαρμογή των μέτρων και να είναι λιγότερο βαριά αλλά περισσότερο φιλικά για τα ήδη τραυματισμένα κοινωνικά στρώματα. Τρίτον, να υπάρξει άνοιγμα της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους. Θα δούμε την μορφή της αναδιάρθρωσης -έχουν πέσει ιδέες ακόμα και από το ταμείο-, σε κάθε περίπτωση η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να είναι στο τραπέζι το χρέος το ελληνικό βιώσιμο. Και τέταρτον να υπάρξει πρόσθετη στήριξη της χώρας μας στο επίπεδο της ανάπτυξης. Ήδη έχει γίνει ένα βήμα είναι σημαντικό με την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την παροχή 1,4 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα