Ο Θ. Μαργαρίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Θόδωρος Μαργαρίτης, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 05/03 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠαΣοΚ, μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις δημοσκοπήσεις:

«Αντιμετωπίζουμε τις δημοσκοπήσεις με πάρα πολύ μεγάλη
περισυλλογή, μεγάλη μετριοπάθεια και πολύ μεγάλη προσοχή. Ας επιβεβαιωθούν αυτοί οι συσχετισμοί, να κληθεί να παίξει ένα ρόλο η Δημοκρατική Αριστερά και ας έχουν την πεποίθηση οι πολίτες ότι εμείς δε θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη...».

* Για μεταπήδηση υποψηφίων του ΠαΣοΚ στη Δημοκρατική Αριστερά:

«Θέμα ένταξης εν ενεργεία βουλευτών του ΠαΣοΚ προς το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν τίθεται. Υπάρχει ζήτημα συνεργασιών... Αυτό θα το κρίνουμε με βάση τις προγραμματικές τοποθετήσεις των συλλογικοτήτων, των ομάδων ή των περιπτώσεων, οι οποίες κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού και με κριτήρια, ότι είναι πρόσωπα τα οποία δεν είναι εκτεθειμένα απέναντι στην τοπική κοινωνία. Για αυτό και τις τελικές αποφάσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας, τις έχουν οι τοπικές οργανώσεις. Δεν είναι θέμα κεντρικών αποφάσεων».

* Για το κείμενο των έξι διαγραφέντων του ΠαΣοΚ:

«Δεν έχω δει το κείμενο των συγκεκριμένων φίλων, τις ακριβείς διατυπώσεις, ούτε ακόμη έχει κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων που κάνουμε με τις τοπικές μας οργανώσεις, προκειμένου να μας μεταφέρουν μια πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση των πραγμάτων. Υπάρχει μια κινητικότητα από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων -είτε είναι επώνυμοι, είτε ανώνυμοι-, που κινήθηκαν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠαΣοΚ, οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι απογοητευμένοι από τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του σημερινού κυβερνητικού κόμματος και αναζητούν μια εναλλακτική λύση. Η Δημοκρατική Αριστερά, εξαγγέλλοντας την πολιτική για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση, αποτελεί προφανώς μια ελκυστική πρόταση, μια ελκυστική ιδέα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα