Ο Τσικολίνι και η ΚΟΘ ηχογραφούν Μπετόβεν

Για πρώτη φορά, ένας θρύλος της μουσικής, ο πιανίστας Άλντο Τσικολίνι, συμπράττει με μια ελληνική ορχήστρα και συγκεκριμένα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονικης, σε έργα Μπετόβεν με στόχο τη διεθνή δισκογραφική αγορά.
Το CD ηχογραφήθηκε το 2008 στο Μεγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο του 2012, από την EMI Classic.

Την

Ορχήστρα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 984 και στη Βάνα Λυκομήτρου είπε οτι ειναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως αν και η αρχική σκεψη ηταν να κυκλοφορήσει πρωτα στην Ελλάδα, όταν το master CD εστάλη στα κεντρικά γραφεια της εταιρίας στο εξωτερικό, αμεσως αποφασιστηκε να κυκλοφορησει στη διεθνή αγορά.

Ο κ. Μιχαηλίδης ερωτηθείς για το τι σημαινει η σύμπραξη του Άλντο Τσικολίνι, με την ΚΟΘ και η κυκλοφορια του CD ανα τον κόσμο τόνισε «Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες του εμψυχου δυναμικού μας. Δυστυχώς τα τελευταια χρόνια βομβαρδιζόμαστε από δυσάρεστες ειδήσεις και το να βγει μια τετοια δουλεια που τονώνει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, θα πρέπει να τονιστει. Το ότι ο Τσικολίνι ηχογράφησε Μπετόβεν και μαλιστα με μια ορχηστρα της Β. Ελλάδας, αποτελει καλλιτεχνικό γεγονός στο εξωτερικό. Εδω, στην Ελλάδα, μονωπωλουν την επικαιρότητα, μόνο μαυρες ειδήσεις».

Πολιτιστικό τμήμα Α984

Keywords
Τυχαία Θέματα